nyugdijasapro029728796070184 n

 

69 évig gyűjtötte a pénzt egy idős nyugdíjas... Ennyi pénzt számoltak meg, amikor átadta az unokájának

Egy idős nyugdíjas közel hét évtizeden át tette félre aprópénzét egy hatalmas üvegedényben. Amit egykor egyszerű spórolási szándékkal kezdett, végül egy rendkívüli hagyatékká vált az unokái számára. Szeptember végén az unokák végre lehetőséget kaptak, hogy kibontsák és megszámolják a pénzt, amit nagyapjuk több mint fél évszázad alatt gyűjtött.

Egy Reddit-felhasználó, a nyugdíjas unokája, megosztotta a történetet a világgal, miután a nagyapja végre megengedte neki, hogy kiürítse az üvegedényt. A hatalmas, szinte csordultig telt üveg főleg ezüst- és bronzérmékkel volt tele. A felhasználó izgatottan írta: „A nagyapám 70 éve ebben az üvegedényben tartja az aprópénzét, és végre megengedi, hogy megszámoljam!”

Az érdeklődés óriási volt, és a bejegyzés hamar vírusként terjedt az interneten. Az emberek kíváncsian várták, vajon mennyi pénzt sikerült összegyűjteni ennyi év alatt. Az unokák nekiláttak a feladathoz, és egy hétig tartott, mire minden érmét kiválogattak és megszámoltak. Az üveg összesen 69 kilogramm érmét tartalmazott.

Miután az érmék kicsúsztak a nagy üvegedényből, és elkezdték rendszerezni őket, órákon át tartott a számolgatás. Végül az eredmény elképesztő volt: 2052,76 amerikai dollár gyűlt össze, ami magyar forintra átszámítva körülbelül 751 638,6 forintnak felel meg.

A történet nemcsak a jelentős összeg miatt vált érdekessé, hanem azért is, mert megmutatja, hogy egy aprópénz-gyűjtési szokás, ami hosszú éveken át tart, valódi értéket teremthet. Az unokák számára a pénz mellett a nagyapjuk által hagyott emlékek és a mögötte rejlő történet volt az igazi kincs.

Forrás