pezgsofurdos 3 7 870x400

 

Charlotte sosem gondolta volna, hogy a nyugodt környéke titkokat rejteget. Amikor felfedezte, hogy a szomszédai titokban egy éven át használják a jakuzziját, sokkolta és feldühítette a felfedezés. Eldöntötte, hogy emlékezetes leckét ad nekik. Ahogy mélyebbre ásott, újabb meglepő titkokra bukkant a szomszédai életében. Mit rejtegettek?

Jim és Lisa mellettünk laktak, két tinédzser gyerekkel, Emmával és Jakes. Kedvesnek tűntek, de sosem ismertük meg őket igazán. 

Aztán egy nap furcsa dolog történt. Lisa, a szomszédunk, megjelent egy délután. „Charlotte, beszélhetnénk egy percet?” kérdezte, kicsit zavarban. „Persze, Lisa. Mi a baj?” válaszoltam, kíváncsi voltam, mit akar mondani.

„Nem szeretném mondani, de lehetne, hogy Tom és te kevesebb zajt csináljatok este hétvégente?” mondta Lisa, a lábát nézve. „Múlt vasárnap nagyon hangos zene és kiabálás hallatszott a kertetekből. Tudod, egész eddig csendben voltam, de már majdnem egy éve. A zaj tényleg zavaró.” Meglepődtem. „De Lisa, Tom és én nem voltunk itthon vasárnap. Egyáltalán nem voltunk itt. Szinte minden hétvégén távol vagyunk.” Lisa zavarodottan nézett rám.

„Nos, biztos volt sok zaj, ami a házatokból jött. Azt hittem, ti vagytok. És ez rendszeresen történt.” Sokkoló volt, így Tommal úgy döntöttünk, hogy nyomozásba kezdünk. Nem akartuk zavarni a szomszédainkat, és biztosan nem akartuk, hogy bárki is azt higgye, tiszteletteljesek vagyunk. Így egy rejtett kamerát telepítettünk, ami figyelte a jakuzzi területet. Ezután elmentünk egy rövid utazásra, hogy lássuk, történik-e valami szokatlan. Amikor visszajöttünk, türelmetlenül néztük meg a felvételeket. Amint néztük, a szemünk tágra nyílt a sokktól. A kamera rögzítette, ahogy valaki bejutott a kertünkbe és használta a jakuzzit, miközben távol voltunk. Hangos zenét játszottak és kiabáltak, pontosan úgy, ahogy Lisa leírta.

EzutánTom telepített egy automata zárat a kapura, hogy ne tudjanak bejutni. Nekem volt egy másik ötletem. Hozzáadtam egy speciális, ártalmatlan színezéket a jakuzzi vízéhez, ami reagált a bőrükkel, és zöldes árnyalatot adott egy idő után.

Arra gondoltam, hogy ez nem okoz sérülést, de biztosan jó kis lecke lenne.  A következő hétvégén úgy tettünk, mintha újra elmentünk volna, de ezúttal rejtőzködtünk a házban, figyelve a kamera adását. Ahogy vártuk, Jim és családja hamarosan megjelent a kertünkben, és lazán beléptek a jakuzziba. Nagyon nyugodtnak tűntek, relaxáltak és nevettek, mintha otthon lennének. Kb. egy óra elteltével észrevettem, hogy egymásra néznek, a mosolyaik eltűntek, ahogy a bőrük egyre zöldesebb árnyalatot kapott. Pánikba estek, amikor rájöttek, hogy valami nincs rendben.

Rohantak a kapuhoz, de automatikusan zárva volt, ami belül tartotta őket. Az izgatottságuk nőtt, és elkezdtek kiabálni és verni a kaput.

Tom és én kijöttünk, és rögzítettük az egész jelenetet. „Mi történik itt?” kérdeztem határozottan. Jim rám nézett, az arcán félelem és zavar keveréke volt. „Charlotte, mit csináltál?” Megmutattam neki a kamerával rögzített felvételeket a nem kívánt látogatásaikról.

„Ez a színezék ártalmatlan, de el kellene gondolkodnotok rajta, mielőtt legközelebb betolakodtok.” Szavak nélkül nézték, és rájöttek, hogy rajtakaptuk őket. Végül kinyitottam a kaput. „Több tiszteletet várunk el a szomszédainktól, ezt jegyezzétek meg!” Jim és családja sietve távoztak, még mindig sokkolva. Amikor elmentek, Tom rám nézett. „Szerintem értették az üzenetet,”

Miután Jim és családja elmentek, Tom és én elhatároztuk, hogy biztosítjuk, hogy ilyen ne történhessen többet. Feltöltöttem a videót a helyi figyelő csoportunkba, figyelmeztetve a többieket Jim viselkedésére. A válasz óriási volt, és több szomszéd hasonló történeteket osztott meg.

Egy szomszéd megemlítette, hogy Jim engedély nélkül használta a medencéjüket. Egy másik azt mondta, hogy kölcsönvette a szerszámokat, és sosem adta vissza őket. Valaki még azt is állította, hogy bulikat tartott az ő hiányukban. Amikor már azt hittem, hogy a dráma véget ért, egy anonim tipp érkezett a környéki csoportba. Az üzenet azt sugallta, hogy Jim viselkedése valami nagyobb része lehet. Kíváncsian, mélyebbre ástam. Órákat töltöttem kutatással és beszélgetéssel más szomszédokkal.

 

A puzzle darabjai kezdenek összeállni. Kiderült, hogy Jim illegális „Airbnb” üzletet vezetett. Bérelte a házát, és kihasználta a környékünk kényelmi szolgáltatásait, hogy vonzza a vendégeket.

Ez egy ügyes, de rendkívül tisztességtelen csalás volt. Összegyűjtöttem minden bizonyítékot, amit csak tudtam, és értesítettem a rendőrséget. Komolyan vették a jelentésemet, és nyomozást indítottak. Néhány nap múlva Jimet letartóztatták csalás és birtokháborítás miatt. A hírek gyorsan elterjedtek, és a környék megkönnyebbült. Röviddel a botrány után Jim és családja elköltözött.

forrás