kutya oroszlan3434t




Gyakran mondjuk, hogy az ember a kutya legjobb barátja, de mi a helyzet más állatokkal? Képesek-e a kutyák kötődni és barátságot kötni más állatokkal, amelyek nem olyanok, mint ők? Talán igen, talán nem. Ami ebben a ketrecben történt, ahol egy kutya és egy oroszlán volt bezárva, az teljesen váratlanul volt.





A tigris után az oroszlán a macskafélék családjának második legnagyobb tagja, Savannah pedig egy olyan oroszlán, amely elég nagyra nőtt ahhoz, hogy a dzsungel bármelyik állatát megrémítse, és biztosítsa a zsákmányát. Ő egy felnőtt oroszlán, és körülbelül 226 kilogrammot nyom. A bátorság eufemizmus volt arra, amit az állatkert látogatói gondoltak a vele egy ketrecben összezárt kutyáról.

Mint általában, egyetlen betolakodó sem léphet be egy oroszlán területére azzal a elvárással, hogy sértetlenül távozik, így, ahogy Savannah egyre közelebb és közelebb került a kutyához, tudni lehetett, hogy szegény blökinek nem sok lehet hátra. Ez a beállítás nem állatkertben történt, de persze egy ketrec semmit sem változtatott a helyzeten. Mi lepte meg végül a feltételezett állatkerti látogatókat?

Hogy került a kutya az oroszlán ketrecébe? Az állatkerti oroszlánok gondozója a parkban lévő kutyákra is vigyázott. Reinke szerint a kutyák felnéztek rá. Axel, az egyik kutya kezdetben felismerte, hogy Johnnak nehézségei vannak, és vele maradt. Megmagyarázhatatlan kötelék alakult ki közöttük. Ennek következtében Reinke meglepődött, amikor Axel vele együtt belépett az oroszlán ketrecébe.




Szerencsére az állatok a várakozásokkal ellentétben nagyon jól kijöttek egymással! Valójában az oroszlán és váratlan kis barátja már régóta barátok,. Összebújtak, megették egymás kajáját, és vígan játszottak együtt a kertben. John Reinke a gondozó saját kezéből etette az oroszlánt.

Ennek eredményeként különleges kötődést alakított ki az állatkert vadmacskáival, amelyet a mai napig fenntart. Családja és kutyái nap mint nap segítik őt az állatok gondozásában, hiszen saját szemükkel láthatják, milyen szenvedélyesen és szeretettel viseltetnek iránta.

kutyaoroszlan 17 1