gyuru2323e




Mr . Harris, az ékszerész, zihálva vizsgálta a gyűrűt, majd sietve visszavonult vele egy hátsó szobába, Melissát pedig értetlenül hagyta a pultnál. Agyában a férfi váratlan reakciójával kapcsolatos kérdések kavarogtak .





A pillanatok csak teltek, és a kíváncsisága egyre nőtt, és azon tűnődött, mi lehet olyan meglepő a gyűrűben, amit eladásra hozott . Nem tudott szabadulni az érzéstől, hogy ebben a gyűrűben több van, mint amit valaha is képzelt .

Semmi különös nem volt benne...
Néhány éve már birtokolta a gyűrűt, és soha nem tűnt számára különösebben figyelemre méltónak.
Tagadhatatlanul gyönyörű gyűrű volt, de ami Melissát illeti, ennyi volt a jelentősége . Nem is sejtette, hogy az igazságra hamarosan fény derül.
A hátsó irodában
Melissa körbepillantott az üzletben, figyelme megoszlott a hátsó irodában lévő Mr . Harris távoli hangjai között, aki mintha a fiókok között turkált volna.

A hátsó irodából halk mormogást észlelt, és feltételezte, hogy Mr . Harris önmagával folytatott beszélgetést, bár a szavai számára érthetetlenek maradtak.




Feszültnek tűnt.
"Minden rendben van?" - érdeklődött, hangjában egy csipetnyi aggodalom, és megkérdőjelezte, hogy az ékszerüzletet választotta-e. . Mr Harris így válaszolt: "Igen, igen, mindjárt ott leszek".
"Csak ellenőrzök valamit!" - válaszolta Mr . Harris, igyekezve leplezni a stresszt, bár Melissa észrevette a feszültséget a hangjában.

Megdöbbentő felfedezés
Sóhajtott, és a pultnál maradt, türelmesen várva, hogy Mr . Harris visszatérjen. Tudta nélkül egy megdöbbentő felfedezés várta, teljesen váratlanul.
Nem is sejtette, hogy ez a nap egészen más fordulatot vesz, mint amit valaha is elképzelt, és sajnos nem a jobbik irányba.

Visszatért
Néhány perc múlva Melissa hallotta, amint Mr . Harris felkiáltott: "Aha ! Ott van!", majd közeledő lépések hangját hallotta. Végül újra előbukkant a hátsó szobából, és visszatért a pulthoz, ahol Melissa állt.

Melissa kezdetben azt feltételezte, hogy eladhatja a gyűrűt, és hazamehet, de a valóság messze elmaradt a várakozásaitól.
Egy darab papír
Mr Harris egy papírdarabot szorongatott a kezében, amiből Melissa arra következtetett, hogy ez lehetett az, amit keresett . A papír és a gyűrűje közötti kapcsolat azonban továbbra is megfoghatatlan maradt .

A lány próbálkozásai, hogy felismerje a papír tartalmát, meghiúsultak, mivel Mr . Harris félbehajtotta a papírt, és a zsebébe tette.
Nagyon komolyan gondolta.
"Miss Melissa, ha nem bánja, fel kell tennem egy meglehetősen személyes kérdést - kezdte Mr . Harris.

A lány beleegyezően bólintott, és a férfi folytatta, arckifejezése komoly és szinte szigorú volt, ahogy a szemébe nézett . "Hol szerezte ezt a gyűrűt?"

A volt barátja
Melissa zavarba jött, nem tudta, hogy ez a volt barátja emlékétől vagy Mr Harris szigorú hangjától származott-e. "A volt barátomtól kaptam néhány évvel ezelőtt" - vallotta be a lány.
Majd kifejtette, hogy már nem voltak együtt, és úgy döntött, itt az ideje megválni a gyűrűtől.

Néhány kérdést feltett
Mr . Harris elgondolkodva megvakarta a fejét . "Nem tudja véletlenül, honnan szerezte ezt a gyűrűt?" - érdeklődött, gondosan megválogatva a szavait.
Melissa megrázta a fejét, és elmagyarázta, hogy mindig is azt feltételezte, hogy egy ékszerüzletben vásárolta.

Egy kollégára várva
Eszébe sem jutott, hogy érdeklődjön a gyűrű eredete felől . "Furcsa lett volna" - tűnődött csendesen - "Igazából konzultálnom kell egy kollégával, mielőtt véglegesíteném a vásárlást .
Úton vannak, és hamarosan itt lesznek . Szeretne egy csésze kávét vagy teát, amíg várakozik? "

Megér egy csomó pénzt
Melissát kissé meglepte a váratlan fordulat, de beleegyezett, és azt mondta: "Persze, miért ne".
Úgy okoskodott, hogy második véleményt kérni valószínűleg bevett szokás az ékszerészek körében, és Mr. Harris valószínűleg nem fáradna, ha a gyűrű nem képviselne jelentős értéket.

Élvezve a teáját
Izgalom járta át Melissát, ahogy elképzelte a lehetőségeket, hogy mihez kezdhetne a gyűrű eladásából származó pénzzel.
A teája megnyugtató társává vált, miközben a jövőbeli terveiről ábrándozott . Nem tudta, hogy Mr . Harris nem hívott kollégát.

Nyugalom a vihar előtt
Az üzlet békés légköre, a nézelődő vásárlók és az ajtó halk csengése, ahogy az emberek jöttek-mentek, semmi jelét nem adta a közelgő káosznak .
Melissa tovább szürcsölte a teáját, boldogan nem is tudva a hamarosan kibontakozó viharról.
Valaki ismét belépett az üzletbe.
Melissa gondolataiba merült, amikor megszólalt a csengő, jelezve, hogy újabb vásárló érkezett az üzletbe.

Egy rendőr!
Mr . Harris hirtelen a semmiből Melissára mutatott, és azt mondta: "Köszönöm szépen, hogy azonnal jött... Ő az, ott!".
A férfi érte jött A rendőr odament hozzá, és azt mondta: "Asszonyom, attól tartok, be kell jönnie velem az őrsre". Melissa nem hitte el, amit hallott!
"Mi? Én ? Miért? ! Én nem csináltam semmit!" - kiáltott fel . A rendőr azonban nem hallgatott rá, és nagyon ragaszkodott hozzá.

A rendőrségen. A rendőrőrs magasodott előtte, impozáns jelenléte csak fokozta Melissa nyugtalanságát . A rendőr leállította az autó motorját, jelezve érkezésüket . Melissa nem tudott segíteni, de előérzetet érzett, ahogy felkészült arra, hogy szembenézzen az ismeretlennel azokon a falakon belül.

Egyedül a hideg, steril szobában, Melissa idegei továbbra is feszültek . Fogalma sem volt arról, hogy mi folyik itt, és a bizonytalanság rágta . Nem tudta megállni, hogy ne játssza újra a fejében a nap eseményeit, és próbálta megérteni, hogyan került ide.

A volt barátja és legjobb barátja
"Nos, a volt barátom adta nekem, közvetlenül azelőtt, hogy megcsalt a legjobb barátnőmmel . Még mindig nem bocsátottam meg egyiküknek sem, és hogy őszinte legyek, nem hiszem, hogy valaha is meg fogom .

Davis rendőr vett egy mély lélegzetet, váltott egy pillantást Johnson rendőrrel, majd újra Melissára összpontosított . "Megértjük a zavart, és tartozunk önnek egy magyarázattal" - kezdeményezte .
"Az önöknél lévő gyűrű nem egy közönséges ékszer." Melissa odahajolt, aggodalma érezhető volt . "Hogy értik ezt?" - suttogta, tekintete a két rendőr között ingadozott.

Miközben a tisztek tovább magyarázták a gyűrű fontosságát, Melissa tudatában hirtelen egy emlék támadt . Eszébe jutott Steve különös válasza, amikor a gyűrű forrása felől érdeklődött - a kitérése és a gyors témaváltás most már értelmet nyert.

Steve kétes múltja
Melissa rövid ideig habozott, mielőtt felidézte a konkrét eseteket . "Voltak pillanatok, amikor Steve magyarázat nélkül eltűnt. Volt egy kis antikvárium a birtokában, és következetesen kitért az eredetüket illetően."
A rendőrök azt javasolták, hogy szervezzenek találkozót Steve és Melissa között, miután Melissa utalt Steve lehetséges érintettségére . Közösen megbeszélték a tervet .

Melissa beleegyezett, hogy felveszi a kapcsolatot Steve-vel és találkozót kér, a tisztek pedig titokban jelen lesznek, hogy bizonyítékokat gyűjtsenek és kiderítsék az igazságot . Melissa ideges és tétova volt, de elhatározta, hogy belemegy a tervbe, hogy megoldja a rejtélyt.
Egyáltalán nem tartott sokáig . Szinte azonnal megcsörrent a telefonja egy új üzenettel . "Mel ! Gondoltam rád . Szívesen találkoznék veled . Mikor és hol ?"

Találkozás a bárban
Egy bárban találkoztak, ahová régebben jártak, és végre újra összejöttek . Kedveskedtek egymásnak, de a felszín alatt feszültség lappangott . Sok mindenről csevegtek és csak úgy katogtak .

Vallomás
Steve tudta nélkül a beépített rendőrök diszkréten figyelték a beszélgetést . Abban a pillanatban, hogy felfedte bűnösségét, gyorsan odaléptek, hogy letartóztassák .
Steve megdöbbent, amikor a bilincsek a helyükre kattantak, és rájött, hogy a Melissával való találkozásból váratlan leszámolás lett a törvénnyel . Igazságot szolgáltattak, és az ellopott gyűrű hamarosan visszakerült a múzeumba.

A tárgyalás után Steve-et több év börtönre ítélték . Melissának vegyes érzései voltak mindennel kapcsolatban, és sok időre volt szüksége, hogy feldolgozza a történteket .