orvosbeismertehibazottdf 2




Egy nő egészséges hármas ikreket szül – 10 perccel később az orvos beismeri, hogy nagy hibát követett el. Amikor az orvos közölte vele a hírt, olyan heves volt a hangulata, hogy akár késsel is megvághatta volna magát. Az újszülött édesanyja nem tudta, mit gondoljon. Valami baj volt az újszülöttjével?





Hamarosan rájöttek, hogy az egyik nőnek különleges helyzete volt!

A harminchat éves Bella úgy nézett az ajtóra, mintha ágyúgolyó találta volna el. A hármasikrek születése sikeres volt, és minden jobban ment, mint az orvosok várták. Az orvosok azonban megjósolták, hogy lehet valami probléma, mivel a nőnek még mindig voltak problémái.

“A hármasikrek nagyon makacsok tudnak lenni” – mondta a szülés előtt. Bár komolyabb problémák nem voltak, Bella mégsem volt annyira elragadtatva. A férje, a 37 éves Josh azonban boldog volt. A karjában tartotta a babákat, és nézte őket.

Bella azonban rájött, hogy a legrosszabb még hátravan…

Az orvos elhagyja a kórtermet, hogy a szomszédos kórteremben ellenőrizze az újszülöttvizsgálat eredményeit. Az újszülötteket mindig megvizsgálják, miután elbocsátják őket a kórházból.




A legtöbb esetben ez formalitás, különösen sikeres szülések esetén. De Bella anyai ösztönei mást súgtak neki. Amikor az orvos végre belépett a szobába, már tudta, hogy a hír nem lesz jó. Az orvos arckifejezése ugyanis nem sok jót ígért. Ezt Josh is észrevette.

Mindketten visszatartották a lélegzetüket…

A légkör feszült volt. Bella érezte, hogy valami történni fog, de nem volt felkészülve rá. A lelke mélyén érezte, hogy minden túl jól megy, és hogy valami nincs rendben. A szülők szorosan a karjukban tartották a hármasikreket. Készen álltak arra, hogy mindent megtegyenek, hogy helyrehozzák a dolgokat. Az orvos beszélni kezdett, és ők ránéztek.

“Megnéztem a vizsgálati eredményeket. Sajnálom, hibáztam” – mondta a Dr.

A hír olyan hirtelen jött. Hogy tévedhetett az orvos? Elvégre annyi ember bízik benne, olyan hétköznapi emberek, akik nem tanultak orvostudományt, bíznak benne. Bella és Josh hirtelen tehetetlennek érezte magát.

Mi lesz a gyerekeikkel? “Nem tudom pontosan megmondani, mi történik – folytatta az orvos. “De a kis Carlának további vizsgálatokra van szüksége.” Bella ránéz az egyik hármasikrekre. Teljesen nyugodtnak tűnik. Az anyja a fülébe súgja.

“Minden rendben lesz, drágám. Ígérem!”

Dr. Ken ki tudja javítani a hibáját? Ha nem, akkor orvost kell váltaniuk. De Bella most nem erre gondolt. Az orvos bevitte a babát a vizsgálóba. Hirtelen észrevett valamit, ami egy sok évvel ezelőtti esetre emlékeztette.

Pályafutása során eddig csak egyszer látott ilyesmit. Gyakornok volt az Orvosok Határok Nélkülnél Kenyában. Akkor ott háború volt, és ő helyi nők százainak segített egészséges babákat világra hozni.

De az egyik szülő nő mindenkit sokkolt!

Egy átlagos nap az Orvosi Sátorban Kenyában, ahová naponta körülbelül 30 baba érkezik. De a mai nap rendkívül csendes volt. Ez általában jó jel, hiszen ez azt jelenti, hogy nincsenek komplikációk a szülés során.

De amikor Dr. Ken visszament a szállodai szobájába, egy rémült nő érkezett egy kislánnyal. Mintha a nő nem akart volna, vagy nem tudta volna, hogyan nyugodjon meg. Az orvos először azt gondolta, hogy a bőrirritáció vagy valami hasonló nem túl komoly.

De ez tévedés!

Az orvosok meglepetésére az összes hagyományos vizsgálat nem mutatta ki a problémát. Dr. Ken számára azonban egyértelmű volt, hogy valami baj van a lánnyal. Úgy döntött, hogy mélyebbre ás.

A vizsgálati eredményeket elküldte a kenyai főklinikára. A helyi ápolónő maga vitte oda őket motoron, hogy időt takarítson meg. Másnap csengettek a kórházban, és a hang a vonal másik végén teljesen morózus volt.

Az eredmény valóban meglepetés volt!

Ennek a vizsgálatnak az eredménye szokatlan az orvostudomány történetében. Senki sem tudta, hogy mit tegyen. Néhány tapasztalt orvosnak fogalma sem volt. Ez soha nem fordult elő az alatt az idő alatt, amíg Dr. Ken Kenyában dolgozott. Az eset továbbra is egyedi eset maradt.

A vizsgálati eredményeket elküldte a kenyai főklinikára. A helyi ápolónő maga vitte oda őket motoron, hogy időt takarítson meg. Másnap csengettek a kórházban, és a hang a vonal másik végén teljesen morózus volt.

Az eredmény valóban meglepetés volt!

Ennek a vizsgálatnak az eredménye szokatlan az orvostudomány történetében. Senki sem tudta, hogy mit tegyen. Néhány tapasztalt orvosnak fogalma sem volt. Ez soha nem fordult elő az alatt az idő alatt, amíg Dr. Ken Kenyában dolgozott. Az eset továbbra is egyedi eset maradt.

Amikor Dr. Ken visszatért, alig várták, hogy megtudjanak valamit. Josh szorosan megszorította a felesége kezét. Az orvos egy Kenyában született babáról mesélt. Mindketten megdöbbentek. Bella ekkor megkérdezte:

“Mit tud az afrikai lány?”

E kérdés után Dr. Ken arca kissé felderült. Azt mondta: “Alapos vizsgálat után úgy tűnik, hogy nem jelent egészségügyi kockázatot. Sőt, kiderült, hogy nagyon hasznos. A lány atletikusan fitt, és az izomzata jobban fejlődik, mint általában.

Néhány évvel később láttam őt a tévében, és három olimpiai érmet nyert két különböző sportágban. Ez volt az első a történelemben. Nem néztem meg túl közelről az adatait. De egy biztos, nagyon tehetséges gyerekük lesz! Hat hónappal később…

Carla tényleg gyorsabban fejlődik, mint egy átlagos gyerek. Erős és gyors, és a győzni akarása is bizonyított. Tehetségét először a kúszóversenyen mutatta meg, ahol egy év alatti babák versenyeztek. Nemcsak megnyerte a versenyt, hanem olyan rekordot állított fel, amit nem lehetett megdönteni!