idosfuto
 
A maraton az egyik legnépszerűbb futóverseny, amin évente több ezer versenyző méri össze gyorsaságát és állóképességét. Ezeken rend szerint megtaláljuk az összes korosztályt, különösen az idősebbek képviseltetik magukat szép számban. A 73 éves John Wilkie is egy ilyen versenyen vett részt. A 21 kilométeres (13 mérföld) futás célegyenesében azonban megbotlott az egyik néző babakocsijában. A férfi csúnya sérüléseket szenvedett, de nem kellett sokáig a földön maradnia. Két másik versenyző sietett a segítségére, amint meglátták hogy az idős férfi a földön hever. Nathanael Dillard és Colin Jackson azonnal mellette termettek és talpra segítették Wilkie-t. John Wilkienek ez volt a nyolcadik félmaratonja

A maraton az egyik legnépszerűbb futóverseny, amin évente több ezer versenyző méri össze gyorsaságát és állóképességét. Ezeken rend szerint megtaláljuk az összes korosztályt, különösen az idősebbek képviseltetik magukat szép számban.




A 73 éves John Wilkie is egy ilyen versenyen vett részt. A 21 kilométeres (13 mérföld) futás célegyenesében azonban megbotlott az egyik néző babakocsijában. A férfi csúnya sérüléseket szenvedett, de nem kellett sokáig a földön maradnia.





Két másik versenyző sietett a segítségére, amint meglátták hogy az idős férfi a földön hever. Nathanael Dillard és Colin Jackson azonnal mellette termettek és talpra segítették Wilkie-t.

John Wilkienek ez volt a nyolcadik félmaratonja – biztosan nem az utolsó!

„Gondolkodtam, hogy vajon agyrázkódást kapott-e, esetleg betörte a koponyáját.” – mondta Dillard. „Minden tiszta vér volt.”

Az férfi homloka, könyöke és térde is megsérült, de a napszemüvegének és egyik kontaktlencséjének is búcsút inthetett.




A célig kísérték az elesett férfit

Wilkie számára esélytelenné vált a folytatás. A két férfi úgy döntött, hogy feláldozzák a saját idejüket arra, hogy a 73 éves versenyző is célba érhessen.

„Én is lehettem volna a helyében” – jegyezte meg a 38 éves Dillard.

Gondolkodjunk el rajta, hogy vajon hányan lennének hajlandók ilyen áldozatra. Ezt jelenti a sportszerű bánásmód, még akkor is, ha a saját „diadalunk” múlik rajta.

„A szüleim mindig arra tanítottak, hogy hozzam mega helyes döntést.” – tette hozzá Jackson, aki nem régiben töltötte a 35-öt.

Több olyan emberre lenne szükség, aki képes egy kis áldozatot hozni másokért. A két fiatalabb résztvevő számára ez csupán egy kis futás, hiszen mindketten jó erőben vannak. A régi motoros ezt már talán nem mondhatja el magáról, de ettől függetlenül igenis indult a versenyen, amiért elismerést érdemel. Két jóakarója közösen segített Wilkienek nyolcadik félmaratonja befejezésében.

„Az élet nem tökéletes. Néha igen is lesznek olyan pillanatok, amikor elbuksz. A lényeg az, hogy képes legyél újra lábra állni és befejezni, amit elkezdtél!.” – foglalta össze tökéletesen az élet egyik nagy igazságát az idős úr.