70 esevekszepsegeT011254.580 526x381

Még a s a férfiak a világ legszebb arcú nőjének nevezték, aki a „Volt egyszer egy Vadnyugat”, a „Három idegen Rómában” és más korabeli klasszikusok szerepeivel vált ismertté! 1970 Az Olaszországban hullámokat keltő színésznő már 85 Fogadjunk, hogy egyikőtök sem ismeri fel a színésznőt a cikkben szereplő legújabb fotóin! 

Az ikonikus olasz színésznő csepergő karrierje több mint 6 évtizedet ölelt fel, amely alatt nagy tehetségével, kiváló színészi képességeivel és karizmájával örökre nyomot hagyott a szakmában. A sikerfilmek között, amelyekben játszott, szerepel többek között a „Volt egyszer egy Vadnyugat”, a „Lány egy bőrönddel”, a „Ne csinálj hullámokat” stb.

Kevesen tudják, hogy poliglott családba született, és várható volt, hogy tanári pályára lép. Annyira szép volt, hogy hamarosan elnyerte a legszebb olasz lány Tunéziában címet, ami sok ajtót megnyitott előtte. Producere Franco Cristaldi volt, aki 18 évre szóló szerződést kötött a későbbi filmlegendával, aki később a férje lett.

claudaia4 16 at 12 01

Az áttörést a „Három idegen Rómában” című filmben szerezte, ami a „Rocco és testvérei” és „A leopárd” című filmekben kapott nagy szerepeket. Meg kellett küzdenie a hollywoodi színvonallal, ami jelentős nyomást gyakorolt rá. Később elvált Cristalditól, és hamarosan szerelemre lelt Pasquale Squitieri rendezővel.

claudiacardinale asdasd 1

Claudia Cardinale az UNESCO jószolgálati nagykövete volt, és még mindig folytatta elkötelezett filmes munkáját. Ma rokonainál lakik, és megtanulta, hogyan helyezze az egészségét a társadalmi elvárások és az általános normák fölé. A filmiparban betöltött szerepe valóban pótolhatatlan.

 

forrás