idojarasmeleg257167 1623367476768515998 n 526x381

 

Itt a vége: lesápadsz, amikor meglátod, milyen idő jön a hétvégétől

Már biztos!
A nyár az elmúlt napokban még kellemes arcát mutatta. Hosszú hőhullámok, kánikula és szárazság után végre 30 fok körüli hőmérsékletre hűlt le a levegő, és a földek is megkapták a várva várt öntözést. Az éjszakai 17-18 fokos hőmérséklet friss, hűvös levegőt hozott be az ablakokon, ami igazi felüdülést jelentett a forró nyári napok után.

AZ ÉV KÁNIKULÁJA ÉRKEZHET!
Sokan abban bíztak, hogy a nyár végével, szeptember közeledtével ez a kellemes időjárás marad, de sajnos nem így lesz. A jó időnek vége szakad, és a hétvégétől visszatér a megszokott, izzasztó kánikula. A hőmérséklet újra 35-40 fok közé emelkedik, ami ismét megpróbálja majd a tűrőképességünket.

Szombaton ismét perzsel a nap
Szombatra derült, napos időre számíthatunk, esetleg némi fátyolfelhővel, de csapadékra nincs kilátás. A déli szél napközben időnként megélénkül, de ez csak minimális enyhülést hoz majd a forróságban. A hőmérséklet a hajnali 12-20 fok között mozog majd, de napközben 32-37 fokos csúcsértékeket érhet el. Aki a hétvégére szabadtéri programokat tervez, annak érdemes jól felkészülni a tikkasztó hőségre.

A kánikula makacsul tartja magát
Sajnos nem csak a hétvégéről van szó. A kánikula makacsul marad, és a meteorológusok szerint egyelőre nem látni a végét. Így ér véget az augusztus, és így kezdődik majd a szeptember is. Bár hosszabb távú előrejelzések csak valószínűségeket adhatnak, az biztos, hogy a következő napokban visszatér a forróság, és kitartóan marad, ki tudja meddig.

Ez az időjárás minden bizonnyal próbára teszi majd az embereket, az állatokat és a növényeket is. Fontos, hogy mindenki ügyeljen a megfelelő folyadékbevitelre, és lehetőség szerint kerülje a tűző napon való tartózkodást, különösen a déli órákban. A következő időszakban mindannyiunknak alkalmazkodnunk kell az ismét visszatérő kánikulához.

 forrás

Oszd meg ezt a bejegyzést!