gyertya

 

Meghalt az a férfi, akire egy társasházról lezuhanó betondarab esett Debrecenben. Az eset 2024. október 18-án történt a Holló János utcában, amikor a 89 éves férfi súlyos sérüléseket szenvedett. A helyszínre érkező mentők azonnal kórházba szállították, ahol koponyasérülése miatt az Ortopédiai és Traumatológiai Klinikán még aznap megoperálták. A szakszerű orvosi beavatkozás ellenére azonban a sérülései olyan súlyosak voltak, hogy a férfi másnap, szombat este az intenzív osztályon elhunyt.

Egy debreceni társasházról esett le a betondarab Forrás: Czinege Melinda

A baleset azóta aggodalmat keltett a lakók körében, különösen mivel egy helyi lakó szerint nem ez volt az első alkalom, hogy betondarabok hullottak le az épületről. Korábbi esetekben azonban csupán átfestették a sérült részeket, komolyabb felújításra nem került sor. A hírek szerint most egy felújítás alatt álló, jelenleg lakatlan lakás erkélyéről esett le a betondarab, ami a tragédiát okozta.

Az ügy továbbra is kérdéseket vet fel az épület állapotával kapcsolatban, bár a karbantartók szerint az épület jó állapotban van. Az eset kapcsán sokan remélik, hogy megfelelő vizsgálatokat indítanak az épület biztonsági állapotának felmérésére, hogy a jövőben elkerülhetők legyenek hasonló tragédiák.-CÍMLAPFOTÓ:ILLUSZTRÁCIÓ!

 

Forrás