elhunytebedli341864522 n 520x381

Szomorú hír rázta meg a futball világát: elhunyt Ebedli Ferenc, a Ferencváros egykori labdarúgója és Ebedli Zoltán testvére. A korábbi hátvéd 71 éves volt.

 

A Ferencvárosi Torna Club szerda délelőtt tette közzé a hírt, hogy Ebedli Ferenc, a klub egykori játékosa elhunyt. Ebedli Ferenc 1952-ben született Budapesten, és 12 éves korában csatlakozott a Ferencvároshoz, ahol végigjárta a korosztályos csapatokat.

 

Az első csapatban csupán egyetlen tétmérkőzésen lépett pályára, mégpedig a kupagyőztesek Európa-kupája 1975-ös kiírásában a Cardiff City elleni visszavágón, amelyet a zöld-fehérek 4–1-re megnyertek. Az FTC végül a sorozat döntőjéig jutott, de ott 3–0-s vereséget szenvedett a Dinamo Kijevtől.

 

Pályafutása során Ebedli Ferenc a Volán csapatában is szerepelt, ahol három idényt játszott az NB I-ben. Visszavonulása után technikai vezetőként és edzőként is tevékenykedett, többek között a Ferencvárosnál, a Dunaferrnél és a Tatabányánál.

Testvére, Ebedli Zoltán elmondása szerint Ferenc halála váratlanul érte a családot. „Megmondom őszintén, váratlanul ért a halála, sajnos a betegség elvitte, 72 éves lett volna szeptember 22-én. Szép pályafutást tudhatott magáénak, mindannyiunknak hiányozni fog” – nyilatkozta Zoltán.

 
 

Ebedli Ferenc emléke örökké élni fog a Ferencváros szurkolóinak és a magyar futball kedvelőinek szívében.

Forrás