majorveronika240803018 1000x600

Major Veronika történelmi bronzérmet szerzett a női sportpisztolyosok szombati fináléjában!

Az olimpiai játékokon újabb fejezet íródott a magyar sport történelmébe. A női sportpisztolyosok szombati fináléjában a kiváló magyar versenyző, Major Veronika egy történelmi bronzérmet szerzett hazánknak.

A fiatal sportoló bravúros teljesítménnyel bizonyította, hogy a magyar lövészsportnak világszínvonalú képviselői vannak. A verseny izgalmas és fordulatos volt, de Veronika végig higgadtan és koncentráltan küzdött. A dobogós helyezéssel nemcsak saját magának, hanem egész Magyarországnak okozott óriási örömet.

A légpisztoly után előzőleg a női sportpisztolyosok 25 méteres alapversenyében is a keszthelyi sportoló lőtt a legjobban, így második számában is első helyen – ráadásul olimpiai kvalifikációs rekordot beállítva – jutott a döntőbe.

Major végül a harmadik helyet szerezte meg, a dobogó tetejére a dél-koreai Jang Dzsiin állhatott fel, a második helyen a francia Camille Jedrzejewski végzett.

Major Veronika a magyar olimpiai küldöttség hatodik érmét szerezte a párizsi ötkarikás játékokon.

Veronika sikere után nagy az érdeklődés a magyar csapat többi tagja iránt is. A következő napokban számos izgalmas verseny vár ránk, ahol újabb magyar sikerekre számíthatunk.

Gratulálunk Major Veronikának és az egész magyar csapatnak!

#olimpia #majveronika #magyarsportoló #bronzérem #lövészet

A cikk mesterséges intelligenica segítésével készült.