tragediabaleset70148598171 n

A baleset Berekszó közelében történt, vasárnap éjszaka. A 17 éves lány egy 19 éves barátja által vezetett autóban ült, aki csak négy nappal korábban szerezte meg a jogosítványát. A rendőrségi jelentés szerint a sofőr elvesztette az irányítást egy kanyarban, és az autó felborult.

A helyszínre érkező mentők két sérültet találtak: az egyik eszméleténél volt, a másik nem. Az eszméletlen lányt a helyszínen halottnak nyilvánították. A sofőr épségben kiszállt a járműből, amely 70%-ban összetört.

 

A rendőrség gondatlan emberölés miatt indított eljárást, és folytatják a vizsgálatot a pontos körülmények tisztázása érdekében.

„A helyszínre érkezve két áldozatot találtunk, az egyik eszméleténél volt, a másik eszméletlen. Elsősegélynyújtást és tűzoltási intézkedéseket végeztünk. Az orvos a helyszínen halottnak nyilvánította az eszméletlen áldozatot, egy lányt. Az eszméletén lévő személy az autóból kiszállva volt, akárcsak az eszméletlen személy. Az ütközés következtében az autó 70%-ban összetört, ami megnehezítette a hozzáférést az akkumulátorhoz és az esetleges tűzveszély megszüntetését,” mondta Vasile Mânzat, az ISU Timiș őrmestere.

A fiatal sofőr az autót ajándékba kapta édesanyjától néhány nappal a baleset előtt. A rendőrség vizsgálatot indított a gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával, és folytatják a nyomozást, hogy minden körülményt és pontos okot megállapítsanak.