magyarpetero105f

A MÚOSZ elnöke, Kocsi Ilona véleményezte azt, hogy Magyar Péter listázta az ATV munkatársait egy Facebook-bejegyzésben. Egyben azt is közölte, hogy a szervezet alelnöke, Vicsek Ferenc nem hivatalos álláspontot ismertetett korábban, hanem csak a magánvéleményét. Mindeközben Magyar Péter egy újabb posztban ment neki az ATV-nek.

Mint írtuk, a Tisza Párt vezetője az ATV Egyenes beszéd című műsor vendége volt hétfőn. A műsorvezető, Rónai Egon rögtön egy váratlan „ajándékot”  adott át Magyar Péternek (az ügy közvetlen előzménye az volt, hogy Magyar Péter a vasárnap esti eredményvárós beszédében szóvá tette, hogy nem hívták be az ATV műsorába, de a Tisza Párt alelnöke több alkalommal is kritizálta a csatornát). 
 

Az „ajándék” egy dokumentum volt, amelyben a csatorna összegyűjtötte, hogy az elmúlt időszakban összesen hányszor foglalkoztak a Tisza Párt alelnökével, valamint hányszor hívták meg vendégként (amely meghívásokat ő nem fogadott el). Magyar Péter végül egy heves szóváltás után felállt, és kivonult a stúdióból.

Az ügy ezzel nem ért véget, ugyanis hétfőn késő este Magyar Péter egy újabb posztot tett közzé, amelyben személyes, a vallási-felekezeti hovatartozásra vonatkozó adatokat közölt az ATV munkatársairól. Hétfőn késő este, illetve kedd hajnalban több reakció is érkezett a történtekre. A csatorna közzétette a dokumentum tartalmát, miközben Rónai Egon, valamint Vicsek Ferenc, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) alelnöke is reagált a történtekre (az utóbbi nyilatkozat hivatkozási alap lett Magyar Péter támogatóinak körében). 

Egy feljelentést és egy bejelentést is tettek már a történtek miatt

Tényi István volt fideszes politikus közölte: a Tisza Párt alelnökének  az ATV munkatársainak vallási hovatartozását részletező bejegyzése miatt a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH) fordult bejelentéssel. 

Közérdekű bejelentésemet a 2013. évi CLXV. törvény 1. § (3) bekezdése alapján, továbbá az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. tv. 38. § (2) bekezdése, valamint 52. § (1) bekezdése alapján teszem

– tájékoztatta Tényi a Magyar Nemzetet. Továbbá arról is beszámolt, a Budapesti Rendőr-főkapitányságon egy feljelentést is tett az ügyben, mert szerinte ki kell vizsgálni, hogy megvalósult-e a személyes adattal visszaélés vétsége.