jonaboltzar4936 n




A jogszabályok szabályozzák a boltok ünnepi nyitvatartását, ami azt jelenti, hogy sok üzlet pénteken, vasárnap és hétfőn zárva marad. /Ahogy korábban is, idén is vannak azonban olyan helyek, amelyek sürgős esetben nyitva tartanak, például éjjel\-nappal működő üzletek vagy benzinkutak\.





Legfrissebb Információk Közeleg a hosszú ünnepi zárva tartás, itt a teljes körű tájékoztatás

Már csak három nap áll rendelkezésünkre a húsvéti bevásárlások elvégzésére, hiszen a boltok többsége a nagypénteki szabadnapot követően egészen húsvétig zárva lesz.

Az idei évben a húsvét már március végén veszi kezdetét a nagypéntekkel, ami hosszú zárva tartási időszakot indít el húsvétvasárnapig és húsvéthétfőig. 2017 óta nagypéntek hivatalosan is munkaszüneti nap, amely alól nem csak a nagyobb áruházláncok, hanem a bevásárlóközpontok is kivételek, de szombaton még van lehetőség a bevásárlásra




A lényeg röviden összefoglalva: a héten csütörtökön és szombaton a boltok a megszokott nyitvatartás szerint várják a kedves vásárlókat, viszont pénteken, vasárnap és hétfőn ZÁRVA LESZNEK A BOLTOK.

Az ünnepnapokon az Auchan, Aldi, Cba, Lidl, Penny Market, Tesco, Spar is zárva lesznek!

Sürgős esetekben az ünnepnapon is vásárolhatunk néhány üzletben, ezeket itt láthatja összeszedve. A húsvéti hosszú hétvégén nyitva lesznek a benzinkutaknál lévő, kis üzletek, valamint ezen kívül, az alábbiak szoktak nyitva lenni:

  • a benzinkutak, ezek között van olyan, amely kisboltnak van kialakítva,
  • az ügyeleti rend szerint működő gyógyszertárak, 
  • az önálló virágboltok,
  • az újságosok,
  • az édességboltok,
  • a vendéglátó- és szórakozóhelyek,
  • a kisebb, boltok, trafikok, ahol a tulajdonos vagy egy családtag az eladó.

A nyitvatartásokat érdemes az interneten tájékozódni, mielőtt elindul az ember az üzletbe.

2024. március 27. (szerda), 07:26