Rendkivuli kozlemeny csaladi potlek 678x381




1 perce érkezett –Emelik a családi pótlékot! Egygyermekes család esetén 36 600 forintra emelnék a családi pótlékot! Ahogy azt Facebook-posztjában is jelezte, ismét benyújtotta az Országgyűlésnek a családi pórlék azonnali emelésére vonatkozó törvényjavaslatot Szabó Sándor, Szeged MSZP-s országgyűlési képviselője.





„A minden gyermeknek járó családi pótlék azonnali emeléséről” címmel benyújtott javaslatban, amit itt elolvashatnak teljes terjedelmében, jóval magasabb és egyben jóval reálisabb összegek szerepelnek, mint amit jelenleg a kormány minden gyerekes családnak nyújt segítségként.

egygyermekes család esetén 36 600 forint,

egy gyermeket nevelő egyedülálló esetén 41 100 forint,




kétgyermekes család esetén gyermekenként 39 900 forint,

három- vagy többgyermekes család esetén gyermekenként 48 000 forint,

három vagy több gyermeket nevelő egyedülálló esetén gyermekenként 51 000 forint

tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos gyermek után 69 900 forint,

tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos gyermeket nevelő egyedülálló esetén a tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos gyermek után 77 700 forint családi pótlék járna.

A törvényjavaslatban az is szerepel, hogy a családi pótlék összegét minden év januárjában a központi költségvetésről szóló törvényben tervezett fogyasztói árnövekedés mértékével emelni kell, és augusztus hónapban, tekintettel az iskolakezdés költségeire, dupla összegben kell kifizetni. Javasolják a háromszoros emelést: A részletes indoklásban olvasható: azért javasolnak háromszoros emelést, mert a Fidesz-kormány regnálása alatt az ellátás, amit utoljára a szocialista kormány emelt, jelentősen veszített értékéből. Mint azt Szabó Sándor írta, bár a kormány nemrégiben cáfolta, hogy meg akarná szüntetni a családi pótlékot, lényegében mégis azt teszi, mivel olyan súlyosan elinflálják, hogy ma már nagyon kevés támogatást jelent a gyermeket nevelő családok számára.