jogisvaltozas52888 n
Van az Európai Uniónak egy hosszú távú, egészen 2050-ig szóló közlekedésbiztonsági víziója, amelynek elemeit szép lassan vezetik be. A cél, hogy az évszázad közepére a lehető legkevesebben veszítsék életüket közlekedési balesetben a tagállamokban.

Ezt érintette a héten az Európai Parlamentben elfogadott jogszabály, amelynek értelmében jóval szigorúbban lépnének fel a közúti közlekedési szabálysértéseket elkövetőkkel szemben. 




Mi volt eddig a gyakorlat?

Akinek van érvényes jogosítványa, az bárhol vezethet az EU-ban. Ha elveszik a jogosítványát valakinek az azt kiállító országban, vagy eltiltják a vezetéstől, akkor, ugye, nincs érvényes jogsi, tehát az uniós tagországokban sem vezethet.





Viszont ha egy magyar jogosítvány birtokában követünk el olyan szabálysértést, amiért büntetést vagy vezetéstől eltiltást kapunk, akkor az csak abban az államban érvényes, ahol ezt elkövettük, a saját hazánkban vagy az unió többi tagállamában nem, tehát ott vidáman vezethetünk továbbra is.

Az elfogadott előterjesztés éppen ezen szigorítana. A lényege, hogy mostantól ha valaki súlyosan szankcionálandó büntetést kap, vagyis a jogosítványát  felfüggesztik, használatát korlátozzák vagy visszavonják, arról haladéktalanul értesíteni kell a többi tagország hatóságait. Külön kiemelik, hogy azt az országot kell elsősorban tájékoztatni, ahol a vezetői engedélyt kiadták.

A jogszabály elfogadását az egyik európai parlamenti képviselő úgy kommentálta, hogy „remélhetőleg a szabályozás nem csak a balesetek számának további csökkentését eredményezi, hanem növeli a felelősségteljes sofőrök arányát is, és egyre többen jönnek rá, érdemesebb a szabályok betartásával vezetni, bármerre is autózzanak az unióban.”