novaktruntetes62 n 639x381




Rég nem látott méretekre dagadt a botrány Novák Katalin köztársasági elnök körül, miután kitudódott, hogy kegyelmet adott a bicskei botrányban bűnsegédként elítélt K. Endrének. A Momentum Mozgalom péntek este hat órára a tüntetést szervezett a Sándor-palota elé, de más, tőlük független szervezet is – például a DK – bejelentette, hogy pénteken demonstrációt tartanak, kiterjesztve a megmozdulást a Belügyminisztérium épülete elé is.





17:19 “Írd alá Kata a lemondásod” – zúgja a nép.17:03 Egyre duzzadó tömeg – ami a helyszínen tartózkodó kollégánk szerint több ezer fős lehet – megindult a vár felé, miközben azt éneklik: “Kossuth Lajos azt üzente”. A tömeg már kora délután gyülekezni kezdett a mellékutcákban, akárcsak rendőrök, akik az átlag járókelő számára is észrevehetően többen voltak a Parlament környékén mint más napokon. A szervezők felhívták a figyelmet arra, hogy a törvény szerint a tüntetésen tilos eltakarni az arcokat, illetve arcfestés sem megengedett, de közölték azt is, hogy velük van a TASZ jogásza, ha bárkinek szüksége lenne rá.

Horváth Csaba, Zugló polgármestere is elment a tüntetésre, de rajta kívül feltűnt ott Hiller István is, aki lapunknak elmondta: A kegyelmi döntés egy akkora hiba volt, amit még a Fidesz sem bír el talpon, le kell mondania Novák Katalin köztársasági elnöknek. Frissités: Nagy riadalmat keltett a tüntetők között, mikor a tömegben többen petárdát dobtak a Belügyminisztérium épülete felé, közben azt üvöltöttek „Novák Katalin azonnal mondjon le”.. Cikkünket frissitjük.

forrás