machetetamadas23




Péntek délután a rendőrség Bad Sauerbrunnban (Mattersburg kerület)
lelőtt egy férfit, aki állítólag machetével támadt a rendfenntartó erőkre. Ezt egy családi vita előzte meg egy házban - jelentette a Kronen Zeitung online és megerősítette, hogy  az eisenstadti rendőrség lelőtte a macsétával támadót Burgenlandban.





Péntek délután a rendőrség Bad Sauerbrunnban (Mattersburg kerület) lelőtt egy férfit, aki állítólag machetével támadt a rendfenntartó erőkre. Ezt egy családi vita előzte meg egy házban 

A rendőrök a vita miatt szálltak ki a megadott lakcímre. Amikor odaértek, a feltételezett elkövető rájuk támadt. Az egyik rendőr meghatározatlan súlyosságú sérüléseket szenvedett, noha védőmellényt viselt. A támadót halálos lövések érték, Petra Bauer, az ügyészség szóvivője szerint: "A feltételezett elkövető meghalt". Koráról vagy származásáról egyelőre nem állt rendelkezésre információ.

Az egész incidens délután fél három körül történt a Mattersburg/Savanyúkút fürdővárosban. Amikor a rendőrök a helyszínre érkeztek, a férfi először a feleségét fenyegette meg egy machetével, majd a rendőrökre támadt. Egyikük megsérült. A sérülés mértéke még nem ismert, de életveszély nem állt fenn - magyarázta a rendőrség.