melyikpalack4MzgxMDEwNjAzOA

Csak az igazán magas intelligenciával rendelkezők tudják megoldani ezt a rejtvényt!


Egy IQ-teszt megoldása nem mindenki számára egyszerű és szórakoztató elfoglaltság, hiszen az ilyen jellegű feladatok között vannak gyorsan megoldhatóak és nehezebbek is – a most következő rejtvény nem a legkönnyebb kategóriába tartozik. Az ilyen típusú fejtörők megoldásához összetett gondolkodásra van szükség: elemezni kell a látottakat, majd logikus érvek mentén meghatározni a választ.

Izgalmas IQ-teszt egy egyszerűnek tűnő képen

Az alábbi képen 7 különálló, számozott palack látható. Az első palackba egy csapból víz folyik, innen pedig további palackokba terjed tovább a folyadék. Nézd meg alaposan a palackok elhelyezkedését, alakját, az üvegeket összekötő csöveket, aztán próbáld meg kitalálni, hogy melyik palack fog a leghamarabb megtelni vízzel. 15 másodperced van megoldani a rejtvényt! Egy jó tanács: ne a legegyszerűbb megoldásra törekedj, a megfejtéshez jó megfigyelőképességre van szükség.

A megfejtés magyarázata:

Ahhoz, hogy megtudjuk, mi a megfejtés, nézzük meg egyenként, hogy mi történik a 7 palackkal:

  • Az 1-es számú palackból a víz először a 2-es, majd a 3-as palackba folyik
  • Ha figyelmesen megnézed, az 1-es és a 2-es számú palackot összekötő cső valójában nem csatlakozik a 2-es számú üveghez. Tehát a víz nem éri el a 6-os és 4-es palackot sem.
  • A fentiek ismeretében már tudjuk, hogy csak a 3-as palackig fog lefolyni a víz
  • Az 5-ös és a 7-es számú palack is össze van kötve a 3-as palackkal, csakhogy ez utóbbi üveg jobb oldala nincs megnyitva, így a 7-es számú üvegbe nem jut el a víz
  • Kizárásos alapon tehát megvan a megfejtés: elsőként az 5-ös számú palack fog megtelni vízzel

Ez a rejtvény nem volt egyszerű, de ha sikerült megoldani a megadott időn belül, igazán büszke lehetsz magadra!

via