illuzio8589073 n




Nem egyszerű kihívás kiszúrni a sziklák között integető lányt. Nem meglepő, hogy csak az emberek 3 százaléka veszi észre 15 másodperc alatt, hol rejtőzik a vörös kövek közt.





A megkérdezettek 97 százaléka csak 2,5 perc alatt képes megtalálni, hol rejtőzik a lány.

Kivételesen megnyugtató érzés lesz, amikor megtaláljuk a sziklák között integető kislányt a tájképen. A feladvány olyan trükkös, hogy valószínűleg percekig bámuljuk a képet, mire ráakadunk.

Az eredeti képet 2016-ban töltötték fel az Imgur nevű közösségi platformra. Ha pedig közelebbről vizsgáljuk meg, kiderül, hogy nem is egy kislányt láthatunk rajta, hanem egy fiatal kiránduló nőt, aki lila kapucnis pulóverben integet a kamera irányába.




Miért nehéz megtalálni a lila ruhás nőt?

A feladvány nehézsége abból adódik, hogy az árnyékok és a sziklák törésvonalai trükkösen takarják el a lila ruhás hölgyet a képen. Szinte optikai csalódásként működik, ahogyan az ábrázolt nő elkerüli tekintetünket.

Ha nagyon alaposan és közelről vizsgáljuk meg a kép minden részletét, nagyobb eséllyel fedezzük fel a lila ruhás hölgyet. Érdekes adalék, hogy a közösségi oldalon már évek óta próbálják kideríteni, ki ő, de eddig nem sikerült azonosítani a sziklák között integető lányt az optikai illúzióban.

Ne csüggedjünk, ha nem találtuk meg a választ. Nem egyszerű a megfejtés. Pár sorral fentebb feltárjuk a megoldást.

megoldas 24x696