anyosde20ff187989aae75167ec wm

 (Képek: Getty Images Hungary.)

A jövőbeli anyósomnak nagyon egészségtelen kapcsolata van a vőlegényemmel. Távol tartjuk tőle, mert a vőlegényem szerint kényelmetlenül érzi magát tőle, mert állandóan öleli és csókolja őt, és terapeutként is használja (ezt már gyerekkora óta csinálja, őt használja, hogy megoldja a felnőtt problémáit).

Van egy olyan szokása, hogy utánozza, amit én csinálok a vőlegényemmel, például, ha megcsókolom az arcát, ő is megtalálja a módját, hogy ugyanezt tegye. Azt hittem, megőrülök, amikor először észrevettem, hogy ezt csinálja, így kipróbáltam, hogy végighúztam az ujjaimat a haján, és ő ugyanazt tette.

 

A jövőbeli sógorom házavatóján sarkon állított, és azt mondta, hogy úgy érzi, hogy az ő és a vőlegényem kapcsolata már nem ugyanaz, ezért szeretne jönni a nászútra, mert akkor szabadságon lesz, és átbeszélhetik a dolgokat, és újra összebarátkozhatnak. Természetesen azt mondtam, hogy nem, ez nem fog megtörténni, és ez a felnőtt nő őszintén meglepődött, hogy nem mondtam.

 

Folyamatosan kérdezte, hogy miért, mit fogtok csinálni, amit ő és a jövőbeli apósom nem csinálhat velünk. A Facebook-ról kapta az ötletet, láthatóan mostanában az emberek a barátaikkal mennek násútra. Azt mondtam, hogy egy éve, amikor a vőlegényem előléptették a munkahelyén, nem volt két hétünk, hogy csak ketten legyünk, mindketten vágyunk arra, hogy kettesben legyünk. Azt mondta, miért nem lehetünk mindannyian együtt, nem leszünk annyira elfoglalt, mert már jártunk abban az országban, ahol nászútra megyünk, láttuk az összes turisztikai látványosságot stb., akkor miért nem jöhet. Folyamatosan zaklatott, de a szemébe mondtam nem szeretnénk ha eljönne.

 

Azt hittem, ez kényelmetlen lesz számára, és rájön, hogy mennyire őrült a kérése. Tévedtem, azt mondta ő azért eljönne.Mondott még néhány dolgot, ami még egy hét múlva is elszomorít. A jövőbeli anyósom kompromisszumot ajánlott, ő csak a nászút második hetében jönne, csak, hogy újra összebarátkozna a fiával, mivel nagy stresszű munkája van és folyamatosan dolgozik. Még azt is mondta, hogy lehetünk olyan hangosak, amennyire csak akarunk, nem fogja zavarni őt. Azt mondtam neki, hogy csak szeretnénk kettesben élvezni egymás társaságát, jövőre tervezhetünk egy nyaralást.

Még a jövőbeli apósom is felhívott, hogy személyesen kérje, hogy menjünk el még 5 napra együtt, hogy összebarátkozhassanak a vőlegényemmel, régen nagyon közel álltak egymáshoz. Elmagyaráztam neki is, hogy elfoglaltak leszünk, és jövőre tervezhetünk egy másik nyaralást. Úgy tűnt, megértette, de ma hajnalban üzent, hogy mégis milyen ember az, aki nem törődik azzal, hogy tönkreteszi egy anya és fia kapcsolatát. Vajon én vagyok az?
A jövőbeli sógorom is felhívott, hogy elmondja, az anyja napok óta sír azért, amit mondtam neki, azt mondja, hogy kerüljem a további drámát, csak engedjek, mert az anyja pokollá teszi az életemet.
Szeritned meg kellene tennem?

Forrás