pincerekreneles utan Étlap WP
 
Azért viszik el, hogy ne tudjuk összehasonlítani a számlán szereplő árakat az étlapon szereplőkkel?

Mindannyian találkoztunk már azzal a furcsa szokással, hogy a pincérek gyorsan elveszik az étlapot, miután leadtuk a rendelést.  Gondolkodtál már azon, miért viszik el a pincérek az étlapot, még mielőtt kihoznák a rendelést? Nos, ennek számos oka van. Most elmagyarázom neked részletesen, amit több tucat pincér barátomtól hallottam Magyarországon és külföldön.

Először is, rögtön eloszlatjuk azt a tévhitet, miszerint azért viszik el az étlapot, hogy ne tudd összehasonlítani az árakat a számlán szereplőkkel. Ugyan már! Bármikor kérhetsz egy új étlapot, és mindent összehasonlíthatsz az utolsó fillérig.

Azért viszik el, hogy ne tudjuk összehasonlítani a számlán szereplő árakat az étlapon szereplőkkel?

Ez egy régóta (már vagy száz éve) fennálló íratlan etikett az éttermekben. Úgy tartják, hogy az étlap zavarja a vendéget, nem hagyja nyugodtan enni, és nem tudja oda tenni a poharakat és tányérokat, ahová csak akarja az asztalon. Az éttermi kódex előírja, hogy a vendégnek a lehető legkényelmesebben kell elhelyezkedni az asztalnál. Vagyis a lehető legkevesebb felesleges dologgal kell körülvennie magát.

A jó éttermekben a jól képzett pincéreket arra tanítják, hogy gyorsan vegyék el az étlapot a vendégektől. Ez már-már reflexszerűen történik. Ha egy pincér otthagyja az étlapot az asztalon, az hiba, amiért a főnöke később valószínűleg majd megdorgálja őt. A pincérnek azonnal el kell vennie az étlapot, mert később, amikor az egyik kezében egy tálcányi rántotthúst, a másikban pedig egy üveg bort tart, már nagyon nehéz lenne ezt megtennie. A vendég össze is koszolhatja vagy akár tönkre is teheti az étlapot. A következő vendégnek pedig kellemetlen lenne egy ilyen piszkos étlapot a kezébe venni.

Forrás