hazatepit329190477242 n

13 évesen, amikor a legtöbb gyerek a játékra összpontosított és túlélte a középiskolát, Luke Thill az utolsó simításokat végezte első otthonában.

A jelenleg 17 éves iowai Dubuque megszállottja lett minden apró otthonnak, amikor mindössze 11 éves volt, miután a YouTube-on véletlenül bukkant rá a koncepcióra. Miután megbeszélte a dolgot a szüleivel, egész nyáron alkalmi munkákat végzett, hogy 1500 dollárt gyűjtsön össze saját apró otthonának felépítésére a családja hátsó udvarán.

"Tudtam, hogy ez lehetséges, és szívem-lelkem beleadtam a költségvetésbe, a tervezésbe és az ötleteim megvalósításába" - mondja Thill a PEOPLE-nak, és elismeri, hogy valószínűleg maga a projekt finanszírozása volt a legnagyobb kihívás, amellyel szembesült.

Amellett, hogy édesapja a tervezési és kivitelezési munkákban, édesanyja pedig a belsőépítészetben segített, Thill a közösségében élőktől is kapott némi segítséget. Az általa felhasznált anyagok nagy részét adományozta, és gyakran cserélte szolgáltatásait, hogy segítsen az építkezés bizonyos aspektusaiban – például a szomszéd garázsának takarításában, némi elektromos munkáért cserébe.

Jeremiah Brent „Mini Otthont” épített a hátsó udvarában a karantén alatt: „Új megszállottságom”

Thill szerint minden segítség ellenére "a folyamat nem volt rövid vagy könnyű". Másfél évbe telt befejezni a 89 négyzetméteres otthont, amely egy működő tűzhellyel és mini hűtőszekrénnyel felszerelt konyhából, egy nappaliból lehajtható étkezőasztallal és egy tetőtérből áll. .

"Nagyon megnyugtató volt látni, ahogy minden összeáll. Voltak nagyon kihívásokkal teli időszakok az építkezés során, de soha nem akartam abbahagyni" - mondja Thill az apró ház elkészültéről.

A projekt iránti elkötelezettsége ellenére Thill soha nem tervezte, hogy beköltözik a házba. "Az apró házat mindig is arra szánták, hogy barátokat találjanak és szórakoztassák az embereket" - mondja, megjegyezve, hogy a klíma és a fűtés minden évszaktól függetlenül hangulatos helyet biztosít. "Sok barátom volt már, és filmeket nézünk, főzünk, társalogunk vagy játszunk."

Mivel a konyha funkcionális, Thill azt mondja, hogy egy évben még hálaadásnapi vacsorát is adott a családjának. "Minden megvolt, ami egy normál hálaadásnapi vacsorán megvan. Az öttagú családom és a kutyánk is belefért!" mondja.

Miután elkészült az apró házzal, Thill tudta, hogy még nem fejezte be az építkezést. Amikor 14 éves volt, ikertestvérével, Cole-lal úgy döntöttek, hogy elkezdenek építeni egy apró, könnycsepp lakóautót, amellyel utazhatnak.

Noha Cole átvette a vezetést a 36 négyzetméteres mini lakóautónál, Luke szerint nagyszerű volt, hogy korábbi tapasztalataiból adódóan képes volt "iránymutatást adni és segíteni neki az egész folyamatban".

A projekt 2500 dollárba került a testvéreknek, de Luke azt mondja, hogy minden fillért megért, mivel ő és Cole több mint 50 kempingre vitték országszerte a befejezése óta.

"Mindkét projekt nagy jelentőséggel bír számomra, mert mindegyiknek megvoltak a maga kihívásai és sikerei" - mondja Luke, hozzátéve, hogy a lakókocsi mérete kevesebb, mint fele akkora, mint eredeti apró háza, és "sokkal eltérő módon építették integritás nagy sebességgel haladva."

A Tiny House Village megnyílik Los Angelesben, hogy segítsen menedéket nyújtani a hajléktalanoknak – Tekintse meg a képeket

Hirdetés

„Összességében bevallja, hogy „a kis ház mindig a kedvencem lesz” – vallja be

És ne hidd, hogy itt megáll.

„Az apró otthonok és az apró otthoni közösség mindig az életemben marad” – mondja Luke. "Annyi tudást és készséget szereztem a számtalan dologból, amit átéltem."

Jelenleg a gimnázium alsó tagozatos évében Luke azt tervezi, hogy a diploma megszerzése után továbbtanul – de nem tanul mérnököt vagy építészetet.

"Olyan karrier területen szeretnék dolgozni, amely segít az embereknek" - mondja. – Mint egy mentős.

forrás: