hullanakamagyarok7e2bd b




Hullanak a mai 40-50-60 éves magyar férfiak, és nők.. Egy orvos leleplezte: Ez lehet az oka! Manapság sokszor hallom a 40-50-60-as generációtól, hogy a Covid oltás óta betegeskednek…elárulom mi okozza igazából ezeket a “betegeskedéseket: Megdöbbentő, de igaz:





A mai 40-50-60-as korosztály számára a legnagyobb veszély forrása nem a külvilág, hanem saját maguk. Egy generáció, amelynek tagjai módszeresen mérgezik magukat és aztán csodálkoznak, amikor a testük felmondja a szolgálatot.Mit csinál rosszul ez a korosztály? Elsőként is, nézzük meg az étkezési szokásaikat. A feldolgozott élelmiszerek, a gyorséttermi szemét, a fehér kenyér, az ócska húsok – ezek a mindennapi étrend alappillérei. Cukor, só, és transzzsír – ezek a modern kor mérgei, amiket szó szerint tömnek magukba. Mégis meglepődnek, amikor a szervezet már szinte ordítva jelzi: BAJ VAN!

De ekkor változtatnak? Dehogy, inkább gyógyszerekkel elnyomják a tüneteket. Sokszor előjön ez is: “Nem árulnák a boltokban, ha tényleg ilyen veszélyes lenne…” – Rossz hírem van! Árulják! …a pénz az úr! Aztán ott a dohányzás. Még mindig rengeteg ember gyújt rá napi rendszerességgel, mintha nem lenne holnap. A tüdőrák, COPD és egyéb légzőszervi betegségek kockázata már régóta ismert, de úgy tűnik, ezek az emberek számára ez csupán távoli fenyegetés. “Valamiben meg kell halni.” – mondják, és mint a kutatások mutatják, a dohányosok bő 15 évvel hamarabb halnak mint a nem dohányzó társaik. 15 ÉV! Pont annyi, ami alatt felnő egy unoka, de hát “Valamiben meg kell halni..:” Az alkohol: a társadalmunkban mélyen gyökerező probléma. A napi néhány pohár sör vagy bor már-már elfogadott szokásnak számít, de kevesen ismerik fel, hogy ez milyen súlyos következményekkel járhat a máj és az egész szervezet számára. “vesekőre sört kell inni”, “napi egy pohár bor egészséges” – és ehhez hasonló már ezerszer cáfolt hülyeséggel nyugtatják magukat az emberek.

Ami pedig a legelkeserítőbb: sokan közülük nem is veszik komolyan az egészségüket. Nem mennek el rendszeresen orvoshoz, nem vesznek részt szűréseken. Aztán amikor szembesülnek a valósággal, a betegséggel vagy rosszabb esetben a halál érintésével, hirtelen felébrednek. De gyakran már késő. Ez a generáció úgy döntött, hogy elutasítja a józan észt, elnyomja magában azt, hogy tudja: épp tönkreteszi magát! …és hát egyszer szembe kell néznie a következményekkel. Szomorú, de igaz: sokan nem “csak” betegek lesznek – ők maguk a saját legnagyobb ellenségeik. Az önpusztítás útja ez, és amikor eljön a vég, csak önmagukat okolhatják. Ez a cikk nem a vádaskodásról szól, hanem a valóságról. Az egészségünk a legnagyobb kincsünk, és ideje, hogy komolyan vegyük. Ha nem tesszük, a következményekkel nekünk kell szembenéznünk. Ébresztő, ne hagyjuk veszni az egészségünk, sosem késő tenni érte, de ne halogassuk tovább!