gyorshazak76056804173063 n




Az építőiparban mindig is fontos volt azoknak a megoldásoknak a fejlesztése, amelyek gyorsan, költséghatékonyan és hosszú élettartamú épületek létrehozását teszik lehetővé. Egy friss innováció most Magyarországon is elérhetővé vált, köszönhetően egy Ukrajnából ide települt cégnek. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy csupán 1,8 millió forintból egy 100 négyzetméteres, kiválóan szigetelt családi házat építsünk néhány nap alatt.





Az új technológia alapja a speciális, tűz- és vízálló, lélegző, újrahasznosított műanyagból készült panelek alkalmazása. Ezeknek a paneleknek számos előnye van:

  • Hosszú élettartam: A panelek tervezett élettartama több mint 90 év, ami a hagyományos építési módszerekkel készült házakéval is felér vagy azt meghaladja.
  • Költséghatékonyság: Az előregyártott paneleknek köszönhetően az építési költségek jelentősen csökkennek.
  • Gyorsaság: A felépítés csupán 4-5 napot vesz igénybe, már elkészített beton alapra. Ez hatalmas időmegtakarítást jelent a hagyományos építkezéshez képest.
  • Környezetbarát: A panelek gyártása során kevesebb hulladék keletkezik, ráadásul a hőszigetelésnek köszönhetően energiahatékony otthont kaphatunk.
  • Kiváló szigetelés: A panelekben található légbuborékoknak köszönhetően a hőszigetelés kiváló, felér egy 30 cm-es hagyományos szigeteléssel. Emellett nem penészednek, ami hozzájárul az otthon kényelméhez és egészségességéhez.
  • Sokoldalúság: Bár a panelek korlátozzák a személyre szabhatóságot, a rendszer több tucat különböző típusterv közül kínál választási lehetőséget.

Az új technológia nem csak előnyökkel bír. A hagyományos téglaépítésű házaknál szinte bármilyen változtatás elképzelhető a tervezés során, addig ezeknél a paneleknél a költségvetés alacsonyan tartása érdekében korlátozottabbak a lehetőségek.