idosneniatjaro4674




Monoron, az Ady úti vasúti átjárónál rögzített felvétel került nyilvánosságra, melyen egy idős hölgy figyelmen kívül hagyja a piros jelzést és a síneken átkelve kerül szembe az érkező vonattal. A megrázó eseményt egy térfigyelő kamera örökítette meg, és azóta széles körben elterjedt a közösségi médiában.





A felvétel tanúsága szerint a szerencsétlenül járt asszony, aki bottal közlekedett, láthatóan figyelmen kívül hagyta a vasúti átjáró piros jelzéseit és a túloldalról érkező figyelmeztetéseket. A botorkáló hölgy egy pillanatra jobbra néz, majd némileg megszaporázza lépteit, ám így is csak centiméterekre kerüli el az érkező vonatot.

A videón látható események szerint az emeletes motorvonat Cegléd felől Budapest felé tartott, és a mozdonyvezető már jóval a kritikus pont előtt észlelte az idős asszonyt a sínek felé haladni. A vonat ekkor több mint 90 km/h sebességgel közlekedett, de a mozdonyvezető azonnali vészfékezéssel megakadályozta a tragédiát.

Az eset komoly figyelmet váltott ki a közvéleményben, és számos vitát indított el a vasúti átjárók biztonságának fontosságáról és a gyalogosok felelősségéről. A hatóságok jelenleg is keresik az asszonyt, aki ellen vasúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt eljárás indult. Amennyiben a rendőrség megtalálja, valószínűleg pénzbüntetésre számíthat.

Ez az esemény ismét rávilágít arra, mennyire fontos a figyelem és a fegyelmezett magatartás a vasúti átjárókban. A vasúttársaságok és a hatóságok folyamatosan törekednek a biztonság növelésére, ám a gyalogosok és a járművezetők együttműködése nélkül ezek az intézkedések nem érhetik el teljes hatékonyságukat.