stadlerjozsefsirja4177 n




Valóságos zarándokhely a birkapásztorból ikonikus vállalkozóvá lett Stadler József nyughelye. Különösen látszik ez novemberben, amikor nemcsak mindenszentek és halottak napja van, de közeleg az egykori futballklub-tulajdonos és stadion­építő halálának évfordulója is.





Az adócsalásért a börtönt is megjárt Stadlert a szívéhez legközelebb álló településen, Akasztón helyezték örök nyugalomra. A sírnál nem csak a hozzátartozói, de a Bács-Kiskun megyei falu lakói, sőt ismeretlenek is rendszeresen megfordulnak. Látszik rajta, hogy rendszeresen kijárnak hozzá, szépen rendben tartják. Elsején is rengeteg mécses világlott és virág virított rajta.

 – Többen is kijárnak ide a faluból, és felidéznek egy-egy vicces vagy kedves emléket Józsi bácsival kapcsolatban – mondta a Borsnak a temetőben egy helybéli asszony. – Azt hallottuk, hogy máshonnan is jönnek, hogy egy-egy gyertyát gyújtsanak. Mindenki szerette.

Hírlik, az is megesik, hogy az akasztói kísértetstadion bejáratánál tesznek le egy koszorút vagy mécsest. Mi is láttunk egy kocsit, ahogy lassan elhajt a bejárat előtt, érezhetően nosztalgiázva nézték a benne ülők a stadiont.

Másfél hét múlva, november 21-én lesz egy éve annak, hogy Stadler József 66 évesen elhunyt, miután a róla szóló könyv dedikálása közben agyvérzést kapott, és kómába esett. 
stadlersirko123