terhesno350 1

34 hetes terhes vagyok, és elborzadtam attól, amire a sógornőm akar kényszeríteni. Nemet mondtam, de most engem hibáztat az egész család.

Az esküvőknek örömteli eseményeknek kellene lenniük, de néha félreértéseket és drámát is okozhatnak. Ez történt egy nővel is, aki nem volt hajlandó részt venni a sógornője esküvőjén, mert az dresszkódot ésszerűtlennek és igazságtalannak találta. Most ennek a hölgynek a történetét meséljük el, kiderül, hogy mi is volt az a bizonyos dresszkód, miért utasította el azt, és mi történt ezután.




Nekem esett a sógornőm





Összevesztem a férjem húgával. Natasa 2 hét múlva férjhez megy, és az esküvői dresszkódot én egyszerűen képtelen lennék betartani, nem megy. Az állt a meghívon, hogy ez egy black tie esküvő lesz, tehát a férfiak fekete csokornyakkendőben és szmokingban jöjjenek, a nők pedig kisestélyiben. Ha ez ennyi lenne, de nem. A nőknek külön odaírta, hogy földig érő, hosszú ujjú ruhát válasszunk. Nekem ez nem fog menni. 34 hetes terhes vagyok, megsülök az ilyen ruhákban, az esküvőt pedig a szabadban akarják tartani a nap közepén. Nme látom, hogy én 6-8 órát ilyen ruhában, ilyen hőségben hogyan tudnám kibírni.

Nem hajlandó kompromisszumot kötni

Mindent megpróbáltam, de az észérvek nem hatnak Natasára. Küldtem neki alternatívákat is, pár ruhát, amikben komfortosan érezhetném magam, és egyik sem fehér, hogy ez gond legyen. Mindegyiket elutasította. Olyannyira, hogy konkrétan a szemembe mondta, hogy nem hajlandó kivételt tenni velem. Annak ellenére sem, hogy terhes vagyok.




Lemondtam az esküvőt

Végső elkeseredésemben meghoztam a döntésemet. Visszamondtam a meghívót, nem megyek el Natasa esküvőjére, ha marad ez a dresszkód. Azt mondtam neki, hogy joga van ahhoz, hogy az esküvője pontosan olyan legyen, amilyennek szeretné, hogy az az ő tökéletes napja legyen, de nekem is jogom van vigyázni a saját egészségemre. Pláne a kisbabáméra.

Kiakadt rám a sógornőm

Natasa teljesen kiakadt rám, mindennek is elhordott, és azt mondta, hogy hihetetlenül önző vagyok, és hogy “most az egyszer nem rólam és a gyerekemről van szó”, amit csak azért mondott, mert féltékeny, hogy nekem lesz először gyerekem, így én szülöm meg az első unokát is, és úgy érzi, hogy neki előbb kellett volna gyereket vállalnia, mint nekem és a férjemnek.

Azóta a férjem családja azt mondja, hogy önző vagyok, és hogy csak egy napról lenne szó… Nem hiszem, hogy Natasa esküvője miatt kockára kéne tennem az egészségemet 34 hetes terhesen, de már teljesen elbizonytalanodtam. Igaza lenne Natasának és a férjem családjának?

Forrás:blikkruzs.hu