telefon toltes tolto23534r




Bár természetes, hogy az okostelefon akkumulátorának az idő előrehaladtával csökken az üzemideje, van, hogy a háttérben zajló folyamatok még rontanak is a helyzeten. Most az androidosoknak mutatunk egy trükköt.





Ha úgy érzed, túl gyorsan lemerül a telefonod, érdemes utánajárnod, hogy nálad be van-e kapcsolva egy egyszerű, de igen energiaigényes beállítás. A legtöbben a funkció létezéséről sem tudnak, de az akkumulátort leszívja.

Ha gyorsan merül a telefon

Nyisd meg a Beállításokat az androidos telefonon. Keresd ki az Adatvédelem menüpontot, majd lépj be. Itt ellenőrizd, hogy be van-e kapcsolva a funkció, amit leggyakrabban „Elemzések megosztása” vagy „Statisztikai adatok küldése” elnevezésen találsz meg. Ha a gomb aktív, kapcsold ki.

Ez a beállítás nem befolyásolja a telefon működését, nincs hatással a funkciók teljes körű működésére. Mindössze az alkalmazásokból származó használati adatokat továbbítja a fejlesztőknek, hogy azokat statisztikai elemzési célokra felhasználják.

Ha szeretnéd továbbítani ezeket az adatokat, természetesen élhetsz a lehetőséggel, és bekapcsolhatod a beállítást. Ezt annak tudatában tedd, hogy ebben az esetben az a háttérben futva energiát használ, vagyis hozzájárul majd az akkumulátor gyorsabb merüléséhez.




Hogyan töltsük telefonunkat? Az aranyszabály az, hogy az akkumulátort legtöbbször 30 százalék és 90 százalék között kell tölteni. Töltsük fel, ha 30 százalék alá esik, de ne hagyjuk, hogy elérje a 100 százalékot. 80 százalék és 100 százalék között az akkumulátor gyorsabban öregszik.