halalelottilatomasok




Julie McFadden egy egészségügyi szakember Los Angelesből, az Egyesült Államokból, aki egy palliatív klinikán dolgozik ápolónőként. Azáltal használja a közösségi médiát, hogy demisztifikálja és elmagyarázza néhány folyamatot és jelenséget, amelyek előfordulnak a halálos betegeknél.





Ebben a videóban egy olyan jelenséget vizsgál, amit pozitív és megnyugtató élménynek tart azok számára, akik a végükhöz közelednek. Az “látomások” nevű jelenséget magyarázza el, amikor egy halálos beteg elhunyt szeretteket lát, akiket élőnek hisz, és ez elég gyakran előfordul.

“Íme a legmegnyugtatóbb tény a halálról és a haldoklásról”, mondja McFadden az 2022. októberében készült videójában. “A legőrültebb dolog, amit az intézményekben látunk, az az, hogy a legtöbben elhunyt hozzátartozókat, elhunyt barátokat, elhunyt háziállatokat látnak, mielőtt elhunynának.”

Az ápolónő szerint ezek a látomások akár egy hónappal a beteg halála előtt is bekövetkezhetnek, de sajnos nincsenek egyértelmű válaszok arra, hogy miért tapasztalhatják meg ezt a betegek. “Nem tudjuk, miért történik ez”, mondja Julie. “Nem állítjuk, hogy valóban látják ezeket az embereket. Fogalmunk sincs róla.”




McFadden elmondja, hogy már régóta dolgozik végső stádiumú betegek ápolónőjeként, és ez a jelenség állandóan előfordul. “Az látomások viszonylag gyakoriak, annyira gyakoriak, hogy az intézmények munkatársai már előre “felvilágosítják a családot és a beteget” arról, hogy ez megtörténhet, így mindkét fél felkészülten találkozhat, és nem lesznek “hihetetlenül megrémülve”.

Az ápolónő úgy gondolja, hogy ezek a látomások jelzik a beteg végét: “Általában jó jele annak, hogy a személy a halála közelében van, általában egy hónappal vagy néhány héttel azelőtt, hogy elhunynának.
Enyhe megnyugvást nyújt nekem, remélem, neked is”, zárja le McFadden.