mikro1 1




Ismerted ezt a hasznos trükköt?





A mikrohullámú sütő sokban és sokszor képes megkönnyíteni a hétköznapjainkat. Azon kívül, hogy az ételeink melegítésére szoktuk leginkább használni, sok más dolog is elvégezhető a segítségével. De ahogy a más háztartási gépeinket, időnként a mikrót is ki kell takarítani. Amennyiben ezt a folyamatot hosszú ideig ignorálod, akkor elég markáns zsírréteg rakódhat le a sütő falára.

Sokan vannak, akik szeretnének minél könnyebben és gyorsabban szabadulni a házimunkáktól, így mindenféle hasznos megoldásokon törik a fejüket. Valószínűleg így született meg a törlőkendős ötlet is. Manapság a törlőkendők olyan népszerű háztartásbeli dolgok lettek, hogy szinte mindenkinél megtalálhatóak.

Elegendő a csomagolásból 7-10darab nedves törlőkendőt kihúzni (a mikró szennyezettségétől függően). Minél piszkosabb a mikród, annál több kendőre lesz szükséged. Ezután a kendőket melegítsd két percig egy általános programon.




Melegítéskor a kendőkben lévő nedvességnek el kellene párolognia, és leszállnia a mikró falaira. A kendők forrók lesznek, tehát mielőtt munkához látnál, húzz kesztyűt. A kendőkkel töröld át a mikró belsejét, ha teljesebb tisztaságra vágysz, akkor egy másik kendő segítségével töröld át újra.

Egyéb tisztítószer használata nem indokolt, a végén egy nedves ronggyal elegendő áttörölni.