gyerekottmaradt




A brit férfi állítása szerint az ajtók záródása után hiába nyomogatta a vészjelzőt, a mozdonyvezető szándékosan hagyta figyelmen kívül a jelzését.





A 41 éves Ben Newman egy mozgó vonat ablakából volt kénytelen végignézni, ahogy két kisfia ottmarad az állomáson. A brit apa szándékos mulasztást emleget, a vonattársaság azt ígéri, kivizsgálják az ügyet.

Ben Newman és a családja az angliai Gatwick repülőtérről vonatoztak hazafelé Hastingsbe, július végén a Govia Thameslink Railway (GTR) egyik szerelvényén. Egyik bőröndjük beszorult két ülés közé, és amíg az apa a csomagok kiszabadításával volt elfoglalva, 4 és 6 éves fiai leszálltak a szerelvényről az eastbourne-i Hampden Park megállónál.

A férfi hallotta, hogy bezáródnak a vonat automata ajtói, és észrevette, hogy a gyerekek a peronon állnak, ezért azonnal nyomogatni kezdte az ajtónyitót és a vészjelzőt, de hiába, az ajtók nem nyíltak ki. A vonat elindult, a gyerekek pedig magukra maradtak az állomáson.

Newman kiabálni kezdett, mire odament hozzá egy ellenőr, aki próbálta megnyugtatni, és azt mondta neki, nem érti, miért nem nyílt ki az ajtó, amikor megnyomta a vészjelzőt. Az apa szerint a mozdonyvezető szándékosan hagyta figyelmen kívül a vészjelzést. Newman a következő állomáson leszállt, egy ott dolgozó pedig autóval visszavitte Eastbourne-be.




Egy nő, aki látta, mi történik, a peronon maradt a gyerekekkel, amíg az apjuk fél óra múlva visszaért a fiaihoz.

A GTR belső vizsgálatot indított az ügy miatt.

Forrás: 24.huBBC