noiaranyaso

Az külső Ausztráliában élő Tyler Mahoney „aranyásóként” szerzett magának hírnevet.

A negyedik generációs kutató szülei nyomdokaiba lépve folytatta életét Kalgoorlie bányászvárosában , csaknem 600 km-re kelet-északkeletre Perthtől .

A 25 éves nő mindig is élvezte a kincskeresés izgalmát, de a bányászati ​​munkának vannak buktatói – beleértve a biztonság hiányát is.

„A talált arany mennyisége határozza meg a fizetésemet” – mondja Tyler egy exkluzív interjúban.

„Tehát ha nem találunk aranyat, nem kapok fizetést, ami nehéz lehet, de ez a játék része.

"Ez vagy sült bab vagy homár az arany világában."

Tyler egy rendkívül távoli város bányászcsaládjában nőtt fel, és élete nagy részében az aranyat kergette.

„Ez minden, amit valaha is tudtam vagy ismertem” – mondja.

„A bokorban és a külvárosban nőttem fel – a szüleim mióta az eszemet tudom, kutató utakra vittek minket elásott aranyra vadászni.

„Az iskolai szünetekben a barátaim Balira mentek, én pedig a nyugat-ausztráliai Leonora szarvasmarha-állomásokon töltöttem.

„Még gyerekkoromban is szerettem aranyat kutatni, és mindig a saját kutatásaimat próbáltam végezni, amíg kint voltunk.”

"Az arany megtalálásának csúcspontjai"

Miután gyermekkorának jelentős részét kincsvadászattal töltötte, aranykutatóvá vált azon a napon, amikor „elég idős volt”, hogy önállóan űzze ezt a szerepet.

„Azt hiszem, szeretem az arany keresésének élvezetét hajszolni, és az a csábítás, hogy egy nagy rögöt találjak, mindig arra késztet, hogy visszatérjek” – mondja.

„Most teljes munkaidőben kutatással foglalkozom a szüleim bérleti szerződésein Kalgoorlie-n kívül.”

A bányabérlet birtokosa kizárólagos jogot biztosít ásványok bányászatára meghatározott földterületen.

Fiatal nőként, aki túlnyomórészt férfiak által uralt iparban dolgozik, Tyler elismeri, hogy nehéz beilleszkedni.

Férfiak által uralt munkakör

„A bányászatban főleg a férfiak dominálnak, így nehéz helyet szerezni az asztalnál, és még nehezebb a megbecsülést kivívni, amikor az asztalnál ülsz” – mondja.

„Ha én és egy férfitársam besétálunk egy új helyre, a férfi partneremet gyakran jobban megbecsülik, miközben többnyire nekem ki kell érdemelnem, ami elég megterhelő.

„Nagyon hálás vagyok az előttem példaként álló nőkért, akik segítettek önbizalmat szerezni, hogy vissza tudjak térni az arany világába, még akkor is, ha nehéz.”

A legnagyobb aranyrög, amelyet családja valaha talált, 11 uncia (311,8 g) 90 000 dollár értékben.

„Anyukám találta ezt Kalgoorlie közelében néhány bérházunkban, és ez egy nagyszerű darab” – mondja.

Jellemzően fárasztó 10 órás műszakban dolgozik perzselő időben.

„Az óráim minden nap változnak” – mondja.

„Otthon, ha anyuval és apával keresek, reggel 6 óra körül kezdünk és télen délután 4 óra körül végzünk, de nyáron ezek az órák sokkal rövidebbek.

Mindenféle feltétel

„Mindenféle körülmények között dolgozunk. Nyugat-Ausztrália külvárosának kutatása igazán forró és száraz nyarakat hoz, amelyek megnehezítik a munkát.

„A világ minden táján kutakodtam már, beleértve a forró, párás dzsungelt, az Andok magaslatát és a fagyos hideg és sötét Alaszkát .

"Ha az arany a legegyszerűbb helyen lenne, mindenki megtalálná."

Tyler azt mondja, hogy az egyik legforróbb hely, ahol valaha is kutatásokat végzett, a Halls Creek volt a Kimberley régióban.

„A napi 40°C-ot is meghaladta a hőmérséklet, amíg ott voltunk” – mondja.

A mindennapi életben

noiaranyaso1

Nemrég tért haza Ausztráliába, miután nyarán alaszkai bányavezetőként dolgozott.

„12 órás munkaidőben dolgoztunk, heti hét napon” – mondja.

„A napjaim rakodóműködtetésből, felderítésből, régi térképekkel és online rendszerekkel való kutatásból, könyvelésből, jogi munkából, új talajkeresésből, szükség esetén a mosótelep javításából, aranytakarításból, új alkatrészek beszerzéséből, hibaelhárításból, tartalomkészítésből, filmezésből állnak. TV-hez és még sok máshoz.”

Aranyláz

Annyi mindent szeret a munkájában, különösen az „kutatás” izgalmát.

„Olyan ez, mintha egy sárgarépát lógatnának előtted minden nap a munkahelyeden – holnap mindig lehet az a nap, amikor megtalálhatod azt a millió dolláros rögöt” – magyarázza.

„Minden alkalommal, amikor aranyat talál, az olyan, mint egy kis dopaminütés, és szerintem ez az aranyláz nagy része.

„Imádom a külvárost és a bozótban lenni, olyan távoli lenni, hogy nincs körülötted senki több száz mérföldre.

„Az életstílus csodálatos, és én vagyok a magam főnöke, ami rengeteg előnnyel jár.”

Annak ellenére, hogy élete nagy részében „hivatásos aranyásóként” dolgozott, Tyler azt mondja, még mindig furcsa pillantásokat kap, amikor elmeséli idegeneknek, hogy mivel foglalkozik.

„A zavarodottság rendesen végigtörli az arcukat” – mondja.

"Határozottan nem úgy nézek ki, mint egy átlagos kutató, de szeretem megosztani a munkámat és megtörni ezeket a sztereotípiákat."

Élet a bányászaton kívül

Amikor nem bányászik, Tyler azt mondja, szereti a szeretteivel való utolérést, utazni, szörfözni, netballozni és kosárlabdázni, kempingezni és új ételeket felfedezni.

„Nagyon áldott vagyok, hogy az elmúlt évben a munkám annyira elfoglalt volt, és az évet a tengerentúlon töltöttem munka miatt, így az a kis idő, amit otthon, Kalgoorlie-ban töltök, tele van barátokkal és családdal. mondja.

„Imádok kirándulni a tengerpartra, jókat enni, sportolni, és csak elvenni az időt az intenzív és gyakran piszkos munkától, ami a kutatás és a bányászat.

"Ez egy nagyon megterhelő munka fizikailag, ezért ügyelek arra, hogy olyan dolgokat csináljak, amelyek örömet okoznak nekem, hogy ne égjek ki."

Miközben bipoláris zavarral küszködik, közösségi média platformját használja arra, hogy megossza tapasztalatait a mentális egészséggel kapcsolatban, annak reményében, hogy segítsen és oktasson másokon.

„Bárki másnak, aki a mentális egészségével küszködik – folytassa a munkát, és tegye magát nyugodtan” – mondja.

"Légy hálás, hogy itt vagy"

„Ha jelenleg csak a túlélés miatt csinálod, az is teljesen rendben van.

"És ne feledd, mindig lesz még egy pillanat, amiért hálás leszel, amiért itt vagy."

Tyler reméli, hogy több nő költözik be a bányászatba.

„Ez egy olyan karrier, amely nagy pénzügyi szabadságot hoz, és kevés vagy tapasztalat nélkül is elérhető, ami nagyon ritka” – mondja.

„A bányászatban nagyon sokféle út kínálkozik a különböző készségekkel rendelkező nők számára – valójában bárki bekapcsolódhat. Ez ijesztő lehet, de csak nem kell meghátrálni, és ki kell próbálni.”

Azoknak a nőknek, akik szívesen foglalkoznának bányászattal, de nem tudják, hol kezdjék, Tyler ezt mondja: „Emlékeztesd magad, hogy képes vagy nehéz dolgokra is.

„Ez ijesztő, és olyan dolgokat fogsz megtenni, amelyek a jelenlegi képességeiden kívül esnek, de minden rendben lesz, és alkalmazkodni fogsz.

forrás: