nagyiparnai1658847 750x400

 

Idővel a párnák színe megváltozik. A majdnem ragyogó fehérből végül sárgás és koszos árnyalatúvá válnak. Ennek a jelenségnek a leggyakoribb okai a poratkák, az izzadság és a párnahuzatok ritka cseréje.

Valójában a párnák mindig emlékeztetnek minket arra, hogy talán itt az ideje tisztítani őket, amikor cseréljük a huzatokat. Mivel a párna egy nagyon érzékeny része a testünknek, és könnyen ki van téve baktériumoknak, nagyon fontos, hogy rendszeresen fertőtlenítsük és tisztítsuk.

Hogyan tisztítsuk őket? Van néhány trükk a sárgás párnák tisztítására.

Egy nagymama trükkje az volt, hogy olyan összetevőt használt, amit mindannyian otthon találhatunk: citrom. Forraljon fel 2,5 liter vizet, és adjon hozzá körülbelül 6 pohár citromlevet.

Ezután merítse a párnát a víz és citrom keverékébe, és áztassa kb. 2 órán keresztül. Ha szeretné, teljesen áztathatja a párnát a víz és citrom keverékében.

Két óra elteltével mossa ki a párnát vízzel és szappannal, hogy eltávolítsa a foltokat, öblítse ki, és hagyja megszáradni.

Citron
Egy másik trükk a szódabikarbóna és a fehér ecet használata, amelyek antibakteriális hatással rendelkeznek a szennyeződések, foltok, izzadság stb. eltávolítására.
Öntsön forró vizet egy edénybe. Merítse bele a párnát, és adjon hozzá fél csésze fehér ecetet és fél csésze szódabikarbónát, jól keverje össze. Hagyja ázni egy órán keresztül. Ezután mossa ki a párnát a mosógépben normál programon, és hagyja száradni a levegőn.

Citrom és hidrogén-peroxid
A citrom a háztartási trükkök megkérdőjelezhetetlen királya. És itt visszatér a hidrogén-peroxiddal kombinálva. Öntsön forró vizet egy vödörbe, és adjon hozzá fél csésze citromlevet és egy pohár hidrogén-peroxidot. Merítse a párnát a vödörbe, és hagyja ázni egy órán keresztül.

Ezután mossa ki a párnát normál programon, hogy öblítse ki. Hagyja megszáradni a napon. És voilà, a párna olyan, mint újkorában!
Befejezésül a sárgás és koszos párnák problémájának egyszerű, de hatékony trükkökkel!

További tippek a videóban!