koromporkolt70306 n

Nyomjon már legyen kedves egy lájkot aki gyerek korától fogyasztja a körömpörköltöt és még kutya baja nem volt tőle!Figyeld mit írnak róla.

Körömpörkölt, ahogy a nagyi készíti – Igazi Magyaros étel, jó sok szafttal, a férjek kedvence

Mutatotm a receptet utána a 10 pozitív élettani hatását.

Egy régi klasszikus Magyaros étel, egy nap bűnözést megengedhetnek maguknak, a diétázók is 🙂

Hozzávalók:

    • 3-4 köröm
    • 2 fej vöröshagyma
    • 1 db paradicsom
    • 2 db zöldpaprika
  • 1 evőkanál pirospaprika (ízlés szerint csípős is lehet)
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál vegeta
  • 1 csipetnyi só

A megtisztított körmöket kuktafazékba rakjuk, és enyhén sózott vízben olyan puhára főzzük, hogy főzés után a csontok könnyedén kicsúszhassanak belőle.Amint megfőtt, a levéből kivesszük, az összes csontot eltávolítjuk, és a lefejtett húst félretesszük.A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd olajon üvegesre fonnyasztjuk. A tűzről lehúzva elkeverjük benne a pirospaprikát, a vegetát és a borsot.A köröm főzőlevéből 2 evőkanállal hozzáadunk, majd vissza tesszük a tűzre.Ráöntjük a kicsontozott, darabokra vágott húst, a felszeletelt zöldpaprikát és a paradicsomot. Ezután annyi főzőlével öntjük fel, amennyi majdnem ellepi a felhalmozott összetevőket.Fedővel lefedve, pár perc alatt nagy lángon készre főzzük.Köretnek sós vízben főtt burgonyát ajánlok mellé ecetes savanyúsággal.Jó étvágyat kívánok!

A körömpörkölt, mint étel, számos jótékony hatással bírhat, különösen, ha mértékkel fogyasztják. Íme tíz potenciális jótékony hatása:

    1. Magas kollagéntartalom: A körömpörköltben található kollagén támogatja az ízületek egészségét és javítja a bőr rugalmasságát.
    2. Fehérjeforrás: Gazdag fehérjében, ami alapvető az izomépítéshez és a sejtek regenerációjához.
  1. Esszenciális zsírok: Egészséges zsírokat tartalmaz, amelyek energiát biztosítanak és támogatják a hormontermelést.
  2. Gazdag vitaminokban: Különféle B-vitaminokat tartalmaz, amelyek támogatják az anyagcserét és az idegrendszer működését.
  3. Ásványi anyagok: Jelentős mennyiségű ásványi anyagot, például vasat és cinket tartalmaz, amelyek erősítik az immunrendszert.
  4. Csontok erősítése: A csontokból főzött pörköltek kalciumot és magnéziumot tartalmaznak, amelyek segítenek a csontok erősítésében.
  5. Ízületi fájdalmak csökkentése: A kollagén tartalom segíthet csökkenteni az ízületi fájdalmakat és gyulladásokat.
  6. Emésztés támogatása: A zselatinos részek segíthetnek javítani az emésztést és támogatni a bél egészségét.
  7. Szív- és érrendszeri egészség: Az egészséges zsírok fogyasztása támogatja a szív- és érrendszer egészségét.
  8. Telítettség érzet: A magas fehérje- és zsírtartalom hosszabb telítettségérzetet biztosít, ami segíthet a testsúly szabályozásában.

forrás