mitkellcsomagolni menekuleshez2323

Bár senki sem szeret háborúra gondolni, a felkészültség azt jelenti, hogy rendelkezünk a megfelelő készlettel, amelyre szükség lehet. Számos intézmény, például boltok, gyógyszertárak és bankok  bezárhatnak vészhelyzetben. Ráadásul katonai akciók esetén az áram-, víz-, internet- és ATM-ek ellátása teljesen vagy részben leállhat. Ezért kulcsfontosságú a háború kitörésére való felkészülés. Ez azt jelenti, hogy fel vagyunk szerelkezve megfelelő kellékekkel, amelyeket egy könnyen hordozható vészhelyzeti készletben kell tartani, amelyet otthon is használhatunk, vagy magukkal is vihetjük, ha evakuálni kell.




Kíváncsi vagy mik ezek? Kattints, hogy megtudd, mit kell csomagolni, ha kitörne a háború.





Víz

A tiszta ivóvíz elengedhetetlen a túléléshez. Ügyelj arra, hogy amennyiben lehetséges egy gallon (három liter) rendelkezésedre áll naponta, mind ivás, mind higiénia céljából.

Étel

Mivel a fagyasztóban és a hűtőszekrényben lévő élelmiszerek megromlanak, fontos, hogy a nem romlandó, könnyen elkészíthető tárgyakat tároljuk a készenléti szettben. Ide tartoznak a gabonák és a konzervek.

Konzervnyitó
Mivel a sürgősségi készlet javarészt konzervekből áll, így mindenképpen szükséged lesz egy konzervnyitóra.




Személyes okmányok másolata

A személyes okmányok másolatának tartalmaznia kell az útleveleket, a személyazonosító okmányokat, a lakcímet igazoló dokumentumokat, a születési anyakönyvi kivonatokat, a biztosítási kötvényeket és a bankszámla-nyilvántartásokat. Ezeket hordozható vízálló tartóban kell tárolni.

Készpénz és aprópénz

Abban az esetben, ha ATM-ek és digitális fizetések nem állnak rendelkezésre, mindig legyen nálad készpénz és aprópénz.

Hálózsák

A hálózsákok nélkülözhetetlenek a túléléshez, mivel segítik a testhőmérséklet szabályozását. Ráadásul kényelmesen és szárazon tartanak.

Meleg takarók

Ügyelj arra, hogy legyen néhány extra takaró, hogy egymásra rakhasd őket. Ezenkívül gondoskodj arról is, hogy mindenki számára jusson a háztartásban.

Extra ruha

Csomagolj be egy teljes váltás ruhát, beleértve egy hosszú ujjú inget, hosszú nadrágot és strapabíró cipőt. Fontold meg a kiegészítő ruházatot, ha hideg éghajlaton élsz.

Elsősegély csomag

Tarts otthon elsősegély-készletet. Legyen benne fájdalomcsillapító, antihisztamin, különböző méretű tapasz, csipesz, olló, hőmérő, fertőtlenítő krém, kötszer.

Vényköteles gyógyszer

Háború esetén nehéz lehet kiváltani egy receptet vagy találni egy nyitott gyógyszertárat. Ügyelj arra, hogy vészhelyzet esetére tartsd rendszerezve és biztonságos helyen receptjeidet.

Higiéniai termékek

Ide tartoznak a női kellékek, szappan, WC-papír, fogkrém és kézfertőtlenítő.

Eldobható tárgyak

Mivel előfordulhat vízhiány, és esetleg nem tudsz majd mosogatni, legyen készleten papírpohár és tányér, illetve egyéb eldobható edények.

Térképek

Míg a digitális térképek segítségével hatékonyabban navigálhat a helyszínen, és azonosíthatja a kockázatokat és veszélyeket, jó, ha van egy papírtérkép arra az esetre, ha nincs internet kapcsolat vagy áram és lemerül a GPS-el rendelkező készülék.

Papír és ceruza

A listák és üzenetek telefonon történő írása nem túl hatékony, ha áramhiány van. Ezért legyen kéznél papír és ceruza.

Power bank

Nem bízhatunk a hálózati aljzatban, ezért a legjobb, ha egy power bank is van a csomagban.

Hordozható rádió

Az elemmel működő rádió naprakészen tarthatja a legfrissebb hírekkel és egyéb fontos információkkal. Vannak napenergiával működő modellek is.

Zseblámpa

A zseblámpa nélkülözhetetlen fényforrás, amikor az áramellátás megszűnik. Ezenkívül, ha elveszett vagy bajba került, a zseblámpával jelezheti a segítségért.

Extra akkumulátorok

Mivel szüksége lesz elemmel működő eszközökre, például rádióra és zseblámpára, ezért fontos, hogy legyen kéznél extra elem.

Maszk

A maszkok, például az N95 vagy a sebészeti maszkok fontosak, mivel segíthetnek a szennyezett levegő kiszűrésében.

Ragasztóstalag

A ragasztószalag praktikus arra az esetre, ha sürgősségi javításokat kell végeznie a hátizsákokon, hálózsákokon, cipőkön, ruházaton stb.

Lista a fontos elérhetőségekkel

Győződjön meg róla, hogy van egy nyomtatott vagy kézzel írt listája a családdal és a sürgősségi kapcsolatfelvételi adatokkal.

Nedves törlőkendők

Mivel kevés a víz, a nedves törlőkendők valóban segíthetnek, ha kell egy kis frissítés.

Gyertyák és gyufák

Áramkimaradás esetén otthona egyes helyiségeit gyertyákkal megvilágíthatja. Ezenkívül a gyufák könnyűek, olcsók, és megbízható eszközök.