illoolaj




Az illóolajok nem csupán kellemes illatukkal varázsolják el otthonunkat, hanem hatékony baktériumölő és stresszcsökkentő hatásukkal is segítségünkre lehetnek a mindennapokban. Különösen a tömegközlekedési eszközökön való utazás során érdemes figyelnünk egészségünkre, ahol a különböző kórokozók könnyen megfertőzhetnek minket.





A kézfertőtlenítők és a vitaminok mellett a légutak ápolására is figyelmet kell fordítani. Ebben segíthetnek a diffúzorok és párologtatók, amelyekbe víz és 100%-os tisztaságú illóolajat helyezve, nem csak a lakás illatát frissítik fel, hanem a légutakat is fertőtlenítik.

Fontos kiemelni, hogy az illóolajok nem csak az otthon illatát teszik kellemesebbé, hanem hatással vannak lelkünkre, testünkre, egészségünkre és hangulatunkra is.

Íme néhány hatékony illóolaj, amelyek segítenek a légutak tisztításában és a stressz oldásában:




Orvosi Levendula: Ismeretes stresszoldó hatása mellett fájdalomcsillapító, nyugtató, gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő tulajdonságokkal is rendelkezik.

Eukaliptusz: Az orrdugulás mestere, mely csírátlanítja a levegőt és tisztítja a légutakat. Különböző típusai különböző célokat szolgálnak, mint például a brazil, a tasmaniai, a mentolos és a vietnámi eukaliptusz

Tömjén: Nem csak spirituálisan tisztít, hanem a levegőt is. Nyákoldó, fertőtlenítő és nyugtató hatású.

Rózsafa: A rózsafa illata nem csak kellemes, hanem a légúti megbetegedésekre is hatékony. Kiváló lelki és idegrendszer kiegyensúlyozó.

Csillagánizs: Nem csak a sütemények ízesítésében jeleskedik, hanem nyákoldó, köptető és görcsoldó hatású illóolajként is.

Erdei Fenyő: Kiváló légúti fertőtlenítő, nyákoldó és köptető, emellett energiával tölt fel.

Figyeljünk arra, hogy kisbabák esetében csak a kisgyermekek számára javasolt illóolajokat használjunk, és mindig 100% tisztaságú, aromaterápiás illóolajat válasszunk, hogy élvezhessük jótékony hatásaikat.

Forrás: egy.hu