almahejaM




Ennyi mindenre használható egy gyümölcs héja





Mostanában rengeteg cikket lehet olvasni arról, hogy mennyi olyan dolog landol feleslegesen a kukában, amelyeket még fel lehetne használni, vagy újrahasznosítani valamilyen módon. Kevesen gondolták volna például, hogy mennyi dologra is jó az alma héja, amit a legtöbben egyszerűen a kukába dobnak hámozás után.

Egészséges hatás

Az alma külsejének antioxidáns hatása jóval erősebb, mint a húsáé, ezért gyümölcsöt érdemes azt mindig héjával együtt fogyasztanunk, ezáltal gazdagítva szervezetünket számos fontos tápanyaggal, antioxidánsokkal. Az alma héjában található fenolos vegyületeknek potenciálisan rákmegelőző hatása van.




Házi bőrradír

Manapság már a kozmetikában sem ismeretlen a gyümölcshéjak használata bőrradírként, ugyanis az ezekben lévő savak tisztítják a bőrt, eltávolítják a szennyeződéseket, az elhalt hámrétegeket, és serkentik a keringést is.

Szép tiszta edények

Megfeketedtek otthon az edényeid? Semmi baj! Dobj az edénybe némi melegvíz mellé egy kevés friss almahéjat, és kezdd el összeforralni – ezzel egy elképesztően hatásos takarítószert hozol létre.

Étkezés

A gyümölcsök héja kiváló nemcsak az édes süteményekhez, de a húshoz való mártásokhoz is, de könnyen lehet belőle készíteni chipset, sőt gyümölcsecetet is.

Tudasafaja