ecetlab 6




A régi bölcs öregek tapasztalataiból számtalan dolgot tanulhatunk, így többek között olyan szokásokat is, mint például az ecetes lábáztatás, mely gyakran megfeledkezett, ámde hasznos gyakorlat.





Az ecet természetes összetevője, az ecetsav, baktérium- és gombaölő tulajdonságokkal bír, melyek segítségével orvosolhatóak bizonyos lábbal kapcsolatos problémák. Így például a láb- és körömgomba, a szemölcsök, valamint a kellemetlen lábszag is.

Lábatunk nap mint nap olyan környezetben tartjuk, mely kedvez a gombák és baktériumok elszaporodásának – gondoljunk csak a zárt cipőkre, a műszálas zoknikra, vagy a közösségi helyek zuhanyzóira.

Az ecet azonban segít megfordítani ezt a folyamatot, és már egy 30 perces ecetes lábáztatás is jelentős változást hozhat.




Az ecetes lábáztatás rendszeres alkalmazásával számos előnnyel járhat:

  1. Segít puhává tenni a lábunk bőrét, ezzel hatékonyan küzdve a bőrkeményedések és a lábszárasság ellen.
  2. Csökkenti a kellemetlen lábszagot, és minimalizálja a lábgomba megtelepedésének kockázatát.
  3. Az ecet használata hozzájárulhat körmeink egészségéhez is: a köröm gyorsabban nő, erősebbé, szebbé válik.

Sőt, ha lábbelinket esténként bepermetezzük almaecettel, a cipőnkben sem lesz kellemetlen szag, és az ecet antibakteriális hatása megakadályozza a kórokozók elszaporodását.

Hasznos, egyszerű és olcsó módszerről van szó, így oszd meg ezt a tudást másokkal is, hogy ők is kipróbálhassák az ecetes lábáztatást, és megtapasztalhassák ennek jótékony hatásait!