kullancs

Nem kell mindig lepermetezni magad rovarriasztóval, sok esetben elég a kedvenc italod elfogyasztása is.
A kullancsok és a veszélyeik sokak számára igazi rémületet jelentenek. Mit tegyünk, hogy megvédjük magunkat a csípésüktől? Van erre valami természetes módszer? Mint kiderült, még mindig érhetnek mindenkit meglepetések.

A veszélyes pókfélék, például a kullancsok elleni küzdelem valóban hosszadalmas és eredménytelen lehet. De le kell mondanunk a természetben való kikapcsolódásról, vagy állandóan stresszelhetünk, hogy egy vagy több nem kívánt vendéggel térünk majd haza?

A boltokban vagy patikákban könnyen beszerezhető különféle készítmények mellett természetes módszereket is alkalmazhatunk. Némelyikük akár rendkívül hatékonynak is bizonyulhat. Íme, néhány közülük. A kullancsok távol maradnak tőlünk, ha … sört iszunk! Mint kiderült, ez az ital a benne lévő B-vitaminnak köszönhetően megváltoztatja izzadságunk szagát. A pókfélék számára kellemetlenné válik.

Hasonló hatású többek között a spenót, a dió, a gríz, a bab és a máj. Ha ezek a tányérunkon vannak, már nem kell annyira aggódnunk a kullancsok miatt. A fokhagyma az izzadságunk szagát is megváltoztatja. Ezért a szakértőknek nincs kétsége afelől, hogy ez az étel elriasztja a pókféléket. Illóolajokat is használhatunk. A menta, citromfű, szegfűszeg, kakukkfű illatú pacsulik, zsálya, teafa vagy édes mandula hozzáadásával hasznosak lehetnek a kullancsok elleni küzdelemben. Csak keverj össze öt cseppet ebből az olajból 50 milliliter növényi olajjal, és dörzsöld be a bőrödbe.