Elárulja személyiséged alapjait, hogy mit látsz a képen

A személyiségünk alapjaiban meghatározza, hogy hogyan látjuk a világot, mire figyelünk fel a minket övező ingerekből, illetve melyek azok a képek, amelyek megragadnak az emlékezetünkben. Az alábbi illúzión a legtöbb ember figyelmét három ábra egyike kelti fel, amelyek mindegyike egy-egy érdekes személyiség képviselőit vonzhatja. Derítse ki, mit árul el Önről az a lehetőség, amelyre elsőként felfigyel a képen!

 
 

Te mit látsz a fenti képen? (Forrás: youtube.com)

Az emberek többsége alapvetően háromféle motívumra figyel fel elsőként a képen, amelyek az alábbiak:

A Hold és a víz

A szörföző ember

A bálna

 

Akik a Holdat és a vizet látták meg először, alapvetően optimista és pozitív emberek, akik természetes könnyedséggel veszik az esetek többségében az új emberek és új helyzetek felfedezését és megismerését, és még ha olykor félénkek vagy óvatosak is, megnyerő kisugárzásukkal és izgalmas személyiségükkel könnyedén újabb barátságokat és szövetségeket kötnek.

A barátaikat aztán nem is hagyják cserben, hiszen nemcsak nagyra értékelik másokban a hűséget és a szeretetet, de saját életüket illetően is fontos elvárásokként fogalmazzák meg ezeket.

A természetüknek különös kíváncsiság és tudásvágy is szerves része, amely nemcsak az újabb ismeretek elsajátításában segíti őket, de abban is, hogy valóban részletesen megismerjék a környezetüket és az abban élő embereket, a felületes ítéleteket pedig hajlandóak legyenek felülbírálni. Bár a pontosság és a tények ismerete is meghatározza gondolataikat és életmódjukat, gyakran kezdenek merengeni az élet nagy dolgain is, akkor is, ha tudják, gyakorlati haszna talán soha nem lesz ezeknek az izgalmas és kreatív eszmefuttatásoknak.

 
 

Az elsőként a szörföző emberre felfigyelő emberek általában kiegyensúlyozott, megbízható személyiségnek örvendenek. Noha nem szívesen változtatnak a bevett rutinon, a megszokott pozitív rendszereket pedig ritkán kérdőjelezik meg, hajlandóak óriási figyelmet szentelni arra, hogy életük és szeretteik, barátaik élete a legapróbb részletekig teljes legyen. Bármennyire is idegenkedhetnek olykor az újszerű feladatoktól és kihívásoktól, azon kevés emberek közé tartoznak, akik igazán logikusan és hideg fejjel képesek megállni a helyüket ilyen esetekben is.

Remek tulajdonságuk az is, hogy képesek megtalálni az egyensúlyt a racionalitás és az érzelmek között, kapcsolataikban pedig elkötelezettek, komolyan veszik az alapvető erényeket és kötelezettségeiket is. Többnyire kiszámítható, szilárd a jellemük, és nehéz kihozni őket a sodrukból, ezért nemcsak barátnak különösen értékesek, de családjuk is számíthat rájuk.

 
Azok, akiknek elsőként a bálna ragadta meg a figyelmét, kreativitásukkal és spontán, intuitív jellemükkel tűnnek ki a tömegből. Szeretik megérteni a világ alapvető igazságait, és általánosságban kevésbé a részletek, és sokkal inkább az átfogó tudás nyűgözi le és motiválja őket. Ez persze korántsem jelenti, hogy ne látnák meg a legapróbb dologban, történésekben is a szépséget - ellenkezőleg, ezek nyomán is izgalmas következtetéseket vonhatnak le, illetve mély érzelmeket élhetnek át.
 

A kreatív gondolkozás és gyakran művészi látásmód mellett jellegzetes tulajdonságuk lehet a spiritualitás utáni vágy, egyúttal azonban nem ritkán meglepő pontossággal képesek meglátni azt is, hogy szűkebb és tágabb környezetükben, illetve a társadalomban milyen változások volnának kívánatosak. Utóbbi érdekében sokszor kitartóan tevékenykednek is, és szívesen emelik fel a hangjukat azokért a témákért, amelyeket szívügyüknek tartanak.

Lenyűgözi és feltölti őket a szépség, a fenségesség és minden, amely által kissé eltávolodhatnak az anyagias és számukra néha lehangoló vagy érdektelen világtól.

Diós Anita

forrás: