liuca62841143549960 n 678x381 1

HÁMORI LUCA! A fiatal, bájos, tehetséges és bátor magyar ökölvívónő, aki ma a párizsi olimpia egyik legnagyobb érdeklődéssel övezett mérkőzését vívja. Az írást Tvrtko osztotta meg a Facebook oldalán.

A lány, akiért egy ország szíve dobban…

…meg másoké is. HÁMORI LUCA! A fiatal, bájos, tehetséges és bátor magyar ökölvívónő, aki nagy valószínűséggel a párizsi olimpia egyik legnagyobb érdeklődéssel övezett mérkőzését vívja ma. Írtak már elegen és eleget a legutóbbi világbajnokság nemi tesztjén megbukott ellenfélről, Imane Khelifről (más leiratban Iman Helif néven említik az algériai versenyzőt).

A fél világ beszámolt az esetéről, írtam róla én is… A legfontosabb napon HÁMORI LUCÁRÓL írnék!

Nekem ez a lány már a meccs előtt győztes. Győztes azért, mert az ökölvívás első magyar női olimpikonjaként már amúgy is történelmet írt. Aztán győztes azért is, mert megkapóan okosan, bölcsen, sportszerűen, elszántan és ügyesen nyilatkozik; meg, hát el is kellett jutnia idáig.

Kezdjük azzal, hogy megköszönte Kőszegnek, a kőszegieknek, aztán Magyarországnak, hogy szurkolnak neki. Az ír Grannie Walsh legyőzése után az ausztrál Marissa Williamson elleni küzdelmét már extázisban nézték kisvárosának lakói a főtéren, s ez -saját bevallása szerint- elképesztő erővel ruházza fel Kőszeg büszkeségét.

Luca gyönyörűen üzent az érte szorítóknak: mesélt érzelmeiről, sziklaszilárd céljairól; elmondta, hogy nem tartja fairnek, hogy ilyen körülmények között és kivel kell bokszolnia, nem tartja korrektnek, hogy ez a helyzet egyáltalán előfordulhat, de azonnal le is szögezte: nem fél, jöhet fiú, jöhet lány, GYŐZNI AKAR! Panasz nincs, elszántság annál inkább!

A magyar lány eddig elképesztően érett versenyzést mutatott be, aztán a nyilatkozataival is megnyerte az emberek szívét. Meg a bátorságával. Meg azzal, hogy közölte: tud magára vigyázni! Egy testileg és lelkileg is bitang erős harcos szavai ezek, akire ma -túlzás nélkül mondhatom- a fél világ figyel. Vagy talán már az egész is…

Bátran, harcosan, elszántan áll Luca a jövő előtt, mint a királyfi a hétfejű sárkány előtt, mint Rocky Balboa a szovjet Ivan Drago előtt; áll Luca az egyenlőtlenséggel szemben és mindenáron nyerni akar! Ne feledjük: Egerszegi Krisztina is legyőzte a gyanúsan duzzadó izomzatú NDK-s úszótornyokat, és előre Czene Attila surranópályán elért olimpiai győzelmére sem mertek volna sokan fogadni. Meg sok más sikerre sem…

forrás