mullerpeterszivroham4061159449 n




A Kossuth- és József Attila-díjjal is elismert Müller Péter, a modern magyar spirituális irodalom, illetve a dráma legfontosabb, töretlen lendülettel alkotó oszlopa manapság is rendszeresen tűnik fel az előadótermekben és színpadokon, most azonban rövid időre egészségügyi okból vissza kell vonulnia – olvasható a Borbáth Rendezvényszervezés hétfői Facebook-posztjában.





A Blikk által észrevett poszt szerint az író pár éve szívbetegséggel harcol, nemrég, Bécsben tartott előadásán pedig enyhe szívrohamot kapott, sőt, kétszer is a földre zuhant.

Nagy erőfeszítéssel és segítséggel sikerült még valahogy megtartanom az előadást – az utolsót, január 11-én – és valahogy hazakeveredtem. Nem megy tovább. 88 éves vagyok, és életem értelméről kell lemondanom, amikor találkozásinkat le kell mondanom. Hétfőn megyek az orvosomhoz, akinek panaszaimat elmondom, és akitől segítséget kérek egy orvosi háttérrel rendelkező Idősek Otthonában való elhelyezésemről

– áll az üzenetben, ami jelzi: a következő előadásokra megvásárolt jegyek árát természetesen visszatérítik majd.




A visszavonulás a tervek szerint valóban csak átmeneti lesz – írja a lap, aminek Müller kijelentette:

Még ne temessenek, mert ha az erő el is szállt belőlem olykor, az életkedvem, az életörömöm nem múlik el. Bármennyire is sérülékenynek tűnök most, olyan embernek, aki segítségre szorul, nem tervezem a visszavonulást.

Előadásait a jövőben az online térben, vagy telefonon át tartja majd meg:

a hátralévő életemben home office-ban dolgozom majd. Ami azt jelenti, hogy adott esetben élő telefonos kapcsolás során mondom majd a magamét, vagy pedig az otthonomban fogadok televíziós stábot kamerával, riporterrel. […] De dolgozom tovább, írok, alkotok, s közben Visegrádon, egy hangulatos egészségügyi intézményben pihenek, regenerálódok, feltöltődöm néhány hétig

– mondta.