galamboslajos 18




Ügyvédje szerint Galambos Lajos egészségi állapota napról napra rosszabb





Dr. Csontos Zsolt szerint úgy kell elképzelni a zenész napjait, mint amikor valaki kórházban fekszik, és éjjel-nappal nővérek figyelnek rá.

Galambos Lajos április végén vonult be a baracskai büntetés-végrehajtási intézetbe, víz-, gáz- és áramlopás miatt ítélték 3 év 6 hónap börtönbüntetésre. Egy héttel a bevonulása után a zenészt mentővel vitték be a berettyóújfalui börtönkórházba, és bár később visszaszállították Baracskára, máig egészségügyi felügyelet alatt tartják. Emiatt a jogi képviselőjével otthonápolási őrizetet kérvényeztek.

A zenész ügyvédje, dr. Csontos Zsolt legutóbb a Story magazinnak nyilatkozott ügyfele hogyléte felől. Mint mondta, bár a helyzet nem annyira súlyos, mint ahogyan azt néhány helyen olvasni lehet, Galambos állapota nem javul.




A bevonulásától a betegszobán tölti a napjait. Nem javul az egészségügyi állapota, mondhatni, napról napra rosszabb. Nyilvánvalóan az alapbetegségeinek nem tesz jót ez az élethelyzet. De a rémhírekkel ellentétben nincsen életveszélyben!

– jelentette ki a jogi képviselő, hozzátéve: a zenész napjait úgy kell elképzelni, mint egy kórházban fekvő betegét, akire éjjel-nappal nővérek vigyáznak. Esetében viszont nincsenek betegtársak, hiszen egyedül van egy szobában, és arra vár, hogy a szeretteivel beszélhessen.

Galambos az ügyvédjén kívül a családtagjaival is rendszeresen kommunikál, személyesen viszont egyikükkel sem találkozott a bevonulása óta.

Lajcsi nagyon tartja magát. Kérhetné börtönpszichológus segítségét, de még nem tette meg, ebből is tudom, hogy jól van

– tette hozzá dr. Csontos.

A téma kapcsán maga a zenész is rövid nyilatkozatot tett a magazinnak. Mint mondta, a családja támogatása és az a tudat tartja életben, hogy ki fog menni a börtönből. Hozzátette, nem kell érte aggódni, a jogi képviselőjével pedig jelenleg is azon dolgoznak, hogy a kérelmeit pozitívan bírálják el, és a kiszabott börtönbüntetését ne kelljen leülnie.

forrás