Mindannyian emlékszünk a régi Lassie című tévésorozatra, amely egy okos collie-ról szólt, aki mindig képes megmenteni a helyzetet azzal, hogy figyelmezteti az embereket a veszélyre, például segítségért szalad, amikor Timmy beesik a kútba.




Bár kitalációnak hangzik, kiderült, hogy a sorozat nem áll túl messze a valóságtól: számos történetet láttunk már gyors észjárású kutyákról, akik életeket mentettek azzal, hogy vészhelyzetben segítségért futottak.





Nemrég is ez történt, amikor egy hős német juhászkutya egy autóbaleset helyszínére vezette a rendőrséget, és segített megmenteni a gazdáját.

A New Hampshire-i Állami Rendőrség szerint január 3-án Sandberg rendőr kollégái egy német juhászt láttak az autópályán.

 

Megpróbálták befogni a kutyát, de az elszaladt, egyenesen Vermontba. A rendőrök követték – és hamarosan rájöttek, hogy a kutya nem előlük menekült, hanem megpróbálta őket elvezetni valahová.




Felfedeztek egy sérült szalagkorlátot, ami felborult kisteherautóhoz vezette őket.

A jármű két utasát a helyszínen találták, kiesve a járműből. Életben voltak, de “hipotermiásak és súlyosan megsérültek”.

Kiderült, hogy a Tinsley nevű német juhászkutya is a járműben volt a baleset idején – és az okos kutya segítségért futott.

“Hamar kiderült, hogy Tinsley vezette el Sandberget és a rendőrséget a baleset helyszínére és a sérült utasokhoz” – írta a New Hampshire-i állami rendőrség a Facebookon.

Hirdetés

Szerencsére Tinsley nem sérült meg a balesetben. A rendőrök orvosi segítséget hívtak a sérültekhez.

Az egyik férfi Cam Laundry, Tinsley gazdája. Büszke volt kutyájára, és nem lepődött meg azon, hogy a szükség órájában vigyázott rá.

“Ő az én kis őrangyalom” – mondta Cam a CBS Bostonnak. “Csoda, hogy ilyen intelligenciával rendelkezik, és megtette, amit tett”.

 

“Soha nem hagy el” – mondta a WMUR-nak. “Szóval mindig együtt vagyunk abban a teherautóban, ami összetört, ő mindig a másodpilótám, mindig velem van.”

 

Tinsley pedig még azután is ott volt gazdája mellett, hogy megmentette az életét: az “őrangyal” vigyázott rá, miközben felépült.

“Egész idő alatt, amíg megkezdtük a betegellátást, szépen, nyugodtan ült ott a gazdája mellett” – mondta Jack Hedges százados a Hartfordi Tűzoltóságtól.

Köszönjük, Tinsley, hogy megmentetted a napot! Nagyon örülünk, hogy mindenki életben van és biztonságban van, hála ennek a gyorsan gondolkodó hős kutyának!

Oszd meg ezt a csodálatos hírt, hogy megmutasd, mire képesek a kutyák.