furdo balaton 1 678x381

Sok tízezres ebédek, lángosok, és panaszkodó vendéglátósok. Kiszámolták, mennyibe kerül egy 4 fős családnak egy 10 napos nyaralás a Balatonon.

Mi történik? Összeségében el lehet mondani, hogy egy négyfős családnak tíz nap nyaralás a Balatonnál – ha nem spórolnak a pihenésre szánt összegen – nagyjából az egymilliós összeget súrolja idén, foglalta össze számításait az ATV híradója. A riportban annak jártak utána, mennyibe kerül egy 4 fős családnak egy 10 napos nyaralás a Balatonon.

Mennyi az annyi? Harmincezer forint alatt nem lehet megúszni egy ebédet egy négyfős családnak a Balatonnál. Egy lángost pedig már 1500 forintért is meg lehet venni, de van, ahol 1800 is elkérnek egy darabért. Az ATV Híradó számítása szerint, ha az előbb említett család ebédelni és vacsorázni is étteremben szeretne, az nagyjából 60 ezer forintot jelent számukra naponta. Ha emellett egy lángos és palacsinta is elfogy a strandon az további napi 15 ezer forintot jelent itallal együtt.

Mit mondanak a vendéglátósok? A riportban megszólaltatott szolgáltatók szerint nem drágább a Balaton mint Horvátország. Szerintük:

nem a Balaton drága, hanem minden nagyon drága, hisz magas az áfa, és jelentős a közteher.

 

A büfések is azt állítják minden évben csak egy keveset emelnek az árakon. Azt mondják: muszáj korrigálniuk az árakat, mert veszteségesen nem működhetnek, nekik is meg kell élniük valamiből.

forrás