idosbacsi43762

A mindennapok hősie itt élnek közöttünk de nem mindig hallunk róluk.Most azonban több ezer embernek van lehetősége arra, hogy megdicsérje az egyik Missisippi államban található WalMart üzleben dolgozó kasszás hölgyet.

Mikor néhány nappal ezelőtt Spring Herbison Bowlin elment bevásárolni a helyi szupermarketba, olyan eseménynek volt a szemtanúja, amelytől boldogan mosolygott a szíve. Épp egy idős férfi állt a kasszánál és apróval fizetett, de nagyon szégyellte magát mert annyira lassan tudott számolni. A kasszás azonban nem idegeskedett emitt, hanem példásan kezelte a nehézségeket.

Spring ez írta az esetről a Facebook-on:

“Igazán jó érzés tört rám, amikor ma a Wal-Mart-ban vásároltam. Egy idős bácsi állt a sorban, beszkennelték a vásárolt árut és megmondták neki mennyibe kerül. Ő bocsánatkérő pillantást vetett a kasszásra és elkezdte számolgatni a kezében lévő aprót. Nem tudta megszámolni a pénzt, aztán azt morogta magában, hogy “elnézést”. A kezei remegtek.

“A kasszás nagyon kedves volt, megfogta az összes aprót, lerakta a pultra és elkezdte számolni azt. “Minden rendben van, majd együtt megszámoljuk.” mondta a bácsinak aki még mindig elnézést kért. De aztán minden rendben volt, együtt megszámolták az összeget.

Ránéztem és azt mondtam a hölgynek: Köszönöm, hogy ilyen türelmes volt vele. A hölgy erre ezt mondta: Nem kell megköszönni, ez természetes. Nem tudom mi történt a világgal, de mintha elfelejtettük volna azt, hogy szeressük egymást.” Én olyan szeretnék lenni, mint ez a hölgy.
Fontos, hogy ezekre az apró dolgokra is figyeljen az ember. Milyen jó látni azt, hogy vannak még emberek akik türelmükkel segítik embertársaikat. Bárcsak több, a pénztároshoz hasonló ember lenne a közöttünk. A világ sokkal szebb lenne.