marciusi elorejelzes




A tavasz első hónapja hoz meglepetést miden szempontból.





A 2024-es márciusi előrejelzés szerint lesz itt hó, eső, 17 fok, de mínuszok is. Elég szeszélyesnek ígérkezik a tavasz első hónapja. Az első napokban éjszaka még fagy lehet és háromszor is számíthatunk hóra vagy havasesőre. A mezőgazdaságnak jó a tavaszi sok csapadék, lesz is bőven, 14 napra várható eső márciusban.

Főleg a hónap végére, de akkor már akár 17 fokos nappali maximumhőmérséklet sem kizárt. Úgy tűnik, hogy március 10-e után már az éjszakai fagyok is megszűnnek. Az áprilisba pedig úgy lépünk át, hogy 17-18 fok és napsütés is lesz.

A februári enyhe tél után máricus elsejével berobban a tavasz, de még hogy. Megbolondult az időjárás, ez a barackfáknak sem tesz jót.




Márciusi időjárás-előrejelzés

Rögtön tartósan 10 fok fölé melegszik az időjárás. Rengeteg napsütés, és viszonylag kevés csapadékos nap várható. Ez viszont azt is jelenti, hogy hamarabb virágba borulnak a gyümölcsfák, ami aggasztja a gazdákat. Hiszen elég egyetlen fagy, és az idei termés nagy részének lőttek. Márciusban egyelőre nem mutat fagyokat az időjárás-előrejelzés, sőt! MIndössze egyszer lesz nagyon hideg, de akkor is csak 1 fokra hűl le a hőmérséklet. Azt is csak éjszaka. Nagyon más lesz ez a máricus, mint vártuk:

Fotó: accuweather.com

Fotó: accuweather.com