fagy381




 





Szombatra a nyugati területeken akár 10-20 centiméter hó várható, ami az Időkép legújabb hótérkép előrejelzése szerint alakulhat ki. Az északi régiókban ónos esőre is fel kell készülni. A nap folyamán számottevő csapadék hullhat, kezdetben helyenként, majd délután egyre szélesebb területeken eső és záporok formájában – számol be az Időkép az előrejelzésében. Főként a nyugati, északnyugati és északi területeken lehet számítani havazásra, bár ezeken a helyeken is előfordulhat eső vagy havas eső kezdetben.

Az Időkép legújabb térképi előrejelzése szerint Sopron és Kőszeg térségében jelentős, 10-20 centiméter közötti hómennyiség hullhat, míg a Balaton északi vonalától északra elhelyezkedő területeken kevesebb, körülbelül 2-5 centiméternyi hóra van kilátás. Az előrejelzés arra utal, hogy ezen a területen kisebb hómennyiség várható, ami az ország egyes részein változó időjárási körülményeket jelez.

Az esti órákban az északi területeken helyenként ónos eső is előfordulhat. A Dunántúlon, valamint az északkeleti régiókban a szél északi, északnyugati irányból megélénkülhet, erősödhet, sőt néhol akár viharos erejűvé is fokozódhat. A dunántúli havazás által érintett területeken emiatt kisebb hófúvások kialakulása sem zárható ki. Reggelre az ország számos részén pára és köd képződhet. A nappali hőmérsékletek 0 és 17 fok között mozoghatnak, a legenyhébb időjárás a déli, délkeleti részeken várható.