szakadaho36




Ahogy közeledünk november közepéhez, a télre vágyódók számára izgalmas időjárási fordulat következhet be. Az eddig esős napok után egy hidegfront érkezése hozhatja el az első hópelyheket az országba, legalábbis egy lehetséges forgatókönyv szerint.





A Dunántúlon már esik az eső, és ez a tendencia a nap folyamán a Dunától keletre is kiterjedhet. Holnap reggelre azonban egy hidegfront érkezik, amely hozhat némi változást. A front mögött lévő hidegebb, fagyos levegőrétegnek köszönhetően, a magasabban fekvő területeken a hőmérséklet fagypont alá süllyedhet.

Ez azt jelentheti, hogy a front csapadékrendszerének érkezésekor a magasabb hegycsúcsokon már hópelyhek is hullhatnak. Természetesen fontos megjegyezni, hogy ez csupán egy lehetséges forgatókönyv, az időjárás változékony természete miatt még számos más kimenetel is előfordulhat.

A hórajongók tehát reménykedhetnek, hogy hamarosan megérkeznek az első hópelyhek, bevezetve ezzel az idei téli szezont. Az előrejelzések szerint a hidegfront izgalmas időjárási változásokat hozhat, így érdemes lesz nyomon követni a legfrissebb meteorológiai híreket.




A Mátra csúcsán, Kékestetőn megjelentek az első hópelyhek – számol be az Időkép. Nagyjából délután fél 2 után kezdett el hullani a hó. A Mátra térségében intenzív csapadékhullás tapasztalható, ennek és a magasban beáramló hidegebb, fagyosabb levegőnek köszönhetően váltott havazásba az eső – írják. A csúcson egyelőre még 2,5 fok van, így a hópelyhek talajt érve azonnal elolvadnak.